Ελληνικό: Εκκενώνεται η δομή ως την Κυριακή - μετεγκατάσταση των προσφύγων σε Θήβα,Λιβαδειά

Σε σταδιακή εκκένωση της άτυπης δομής φιλοξενίας προσφύγων του Ελληνικού προχωρά το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής με τους υπεύθυνους του κέντρου να ξεκινούν σε πρώτη φάση την ενημέρωση προς τους πρόσφυγες και τους μετανάστες για τη μετεγκατάσταση τους σε άλλες δομές.
 Κλιμάκια του υπουργείου σε συνεργασία με το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης ζήτησαν από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες που διαμένουν στην αίθουσα αφίξεων του παλαιού αερολιμένα να ετοιμάσουν τα πράγματα τους προκειμένου να μετεγκατασταθούν σε άλλο χώρο μέσα στις επόμενες πέντε ημέρες ενώ κατέγραψαν και τις ανάγκες των οικογενειών οι οποίες θα μεταφερθούν σε άλλες δομές. Την Τρίτη, από την αίθουσα αφίξεων λείπουν αρκετές σκηνές ενώ έχουν αποχωρήσει και τα μέλη των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνταν στο χώρο καθώς οι πρώτοι 300 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν ήδη φύγει, μετά τη διορία που τους κοινοποιήθηκε αναζητώντας στέγη.
 Ωστόσο, πρόθεση του υπουργείου είναι η όσο το δυνατόν πιο ομαλή και σταδιακή μετεγκατάσταση των προσφύγων σε άλλες δομές (Θήβα,Λιβαδειά) με οργανωμένη μετακίνηση που θα διασφαλίζει την ασφάλεια και τις ανάγκες τους.

μετεγκατάσταση των προσφύγων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget