Η … ΚΙΝΕΖΙΚΗ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΗΜΕΡΑΣ

Φυλλάδιο για άνοιγμα ενός νέου πολυκαταστήματος με κινέζικα στη Θήβα. Τόσο στους δύο εμπορικούς δρόμους (Πινδάρου και Επαμεινώνδου) όσο και στις εισόδους της πόλης ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια τα … κινέζικα. Είναι κάτι που συμβαίνει, λίγο-πολύ, σε όλη την Ελλάδα. Κάθε ελληνική πόλη και μια China Town.
Θυμάμαι πριν λίγα χρόνια όταν ξεκίνησε αυτή η συνήθεια κυκλοφορούσαν και σχετικά ανέκδοτα. Τα κινέζικα ρούχα είναι συνθετικά , μύριζαν, δημιουργούσαν αλλεργίες. Η τοστιέρα εξερράγη γιατί ήταν κινέζικη και άλλα σχετικά.
Και ύστερα ήρθαν τα δύσκολα. Η οικονομική χρήση μας έκανε όλους να γίνουμε πιο ανεκτικοί, να χαμηλώσουμε τον πήχη και να περάσουμε το κατώφλι των «κινέζικων». Τώρα ούτε μυρίζουν, ούτε εκρήγνυνται. Ας όψεται η καταραμένη η φτώχεια. Από την άλλη, οι τοπικοί έμποροι έγιναν περισσότερο ανταγωνιστικοί ρίχνοντας τις τιμές ή περιορίζοντας την επώνυμη και ακριβή πραμάτεια τους.
Είναι απορίας άξιο πώς μεγάλες και υγιείς εμπορικές αλυσίδες έκλεισαν (ALDI, SPRIDER, ALEX PAK κ.λ.π.) χωρίς να μπορούν να πληρώσουν το νοίκι και αυτά τα καταστήματα πληρώνουν μεγάλα ποσά στα ίδια κτίρια; Κάποιοι μιλάνε για το επιχειρηματικό πνεύμα και τις εμπορικές ικανότητες των Κινέζων, κάποιοι για συστηματική φοροδιαφυγή, κάποιοι για στήριξη από την μαμά πατρίδα.
Το σίγουρο είναι ότι τα κινέζικα ήρθαν για να μείνουν …

Ilias Trampakoulos 

China Town

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget