Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» - Σημαντικές αποφάσεις για την Προστασία και Αειφόρο Ανάπτυξη του Κορινθιακού Κόλπου

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ» συνήλθε στις 4/4/2017 σε τακτική συνεδρίαση στην έδρα του Συνδέσμου στο Αίγιο, με τη συμμετοχή του Προέδρου κ. Σταμάτη Χαλβατζή (Δημοτικού Συμβούλου Θηβαίων), του Αντιπροέδρου κ. Αλέξανδρου Πνευματικού, Δημάρχου Κορινθίων, του Δημάρχου Αιγιαλείας, κ. Αθανάσιου Παναγόπουλου καθώς και μελών του Δ.Σ. από τους Δήμους - Μέλη.
 Συζητήθηκαν όλα τα τρέχοντα θέματα και πάρθηκαν σημαντικές αποφάσεις τόσο για την λειτουργία του Συνδέσμου, όσο και για την προστασία του θαλασσίου πλούτου και τη στήριξη μιας αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή.
 Μέσα σε αυτά τα πλαίσια:
 1) Ενεργοποιείται άμεσα η καμπάνια που στοχεύει στην μείωση της πλαστικής σακούλας στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί μεταξύ του Σ.Π.Ο.Α.Κ. και της Οικολογικής Εταιρείας Ανακύκλωσης, αναλαμβάνοντας το κόστος της συνολικής δαπάνης (ενημερωτικές παρουσιάσεις, εκπαιδευτικά σεμινάρια, μετακινήσεις και προωθητικό ενημερωτικό υλικό) εξ ολοκλήρου ο Σ.Π.Ο.Α.Κ.
 2) Συνεχίζεται η συνεργασία του Σ.Π.Ο.Α.Κ. με τον Όμιλο MTC GROUP μέσω της θυγατρικής του MORE GREECE, σε επίπεδο τουριστικής πολιτικής, marketing, προβολής κλπ. του Συνδέσμου των 13 Δήμων - Μελών του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ), με στόχο να συμβάλλουμε στην προσπάθεια τουριστικής ανάδειξης και προβολής που γίνεται από όλους τους Δήμους - Μέλη μας.
 3) Αποφασίστηκε η συνδιοργάνωση Ημερίδας μεταξύ Σ.Π.Ο.Α.Κ., Πανελλήνιου Δικτύου Οικολογικών Οργανώσεων (ΠΑΝΔΟΙΚΟ), Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και των Δήμων Αιγιαλείας και Κορινθίων, με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων, η οποία πρόκειται να διεξαχθεί στο Αίγιο, σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί σύντομα, με θέμα την λήψη μέτρων αντιμετώπισης του έκτακτου φαινομένου της αύξησης των μεδουσών στην περιοχή του Κορινθιακού Κόλπου, που μπορεί να αποτελέσει πλήγμα για τον τουρισμό της περιοχής.
 Επίσης, στα πλαίσια της προστασίας του Κορινθιακού αποφασίστηκε να σταλούν επιστολές προς κάθε αρμόδιο, για τα θέματα ανάπτυξης ιχθυοκαλλιεργειών σε τουριστικές και προστατευόμενες περιοχές, δηλώνοντας την αντίθεσή μας και ζητώντας συνάντηση, ώστε να εκθέσουμε αναλυτικά τις θέσεις μας.

Ανάπτυξη Κορινθιακού Κόλπου

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget