επιστολή Δημάρχου Θηβαίων στον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για δημιουργία στάσης Προαστιακού Σιδηρόδρομου στα Βάγια

επιστολή Δημάρχου Θηβαίων

“Αξιότιμε κύριε Υπουργέ
Με το παρόν επιθυμούμε, αρχικά, να σας εκφράσουμε την ικανοποίηση όλων των πολιτών του Δήμου μας, για την έναρξη του πιλοτικού δρομολογίου του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο τμήμα Αθήνα -Τιθορέα- Αθήνα, με ενδιάμεση στάση στη Θήβα, με το οποίο ικανοποιήθηκε ένα πολυετές αίτημα των κατοίκων της περιοχής μας.
Στη συνέχεια και στο πλαίσιο λειτουργίας του εν λόγω δρομολογίου, σας εκφράζουμε ένα ακόμα αίτημα, που αφορά τη δημιουργία μίας επιπλέον ενδιάμεσης στάσης του Προαστιακού στη Δημοτική Ενότητα (Δ.Ε.) Βαγίων του Δήμου Θηβαίων, σε σταθμό που λειτουργούσε στο παρελθόν από τον ΟΣΕ με την ονομασία “Σφίγγα”, για τους ακόλουθους λόγους:
α. Η Δημοτική Κοινότητα (Δ.Κ.) Βαγίων( πρώην Δήμος Βαγίων) του Καλλικρατικού Δήμου Θηβαίων με 3.500 κατοίκους περίπου, απέχει 15 χλμ από την στάση της Θήβας και 13 χλμ από τη στάση του Αλιάρτου.
β. Ο πληθυσμός των όμορων Δ.Ε. Θίσβης Δήμου Θηβαίων ( 5 Τοπικές Κοινότητες και 3 παραλιακοί οικισμοί) και Θεσπιέων του Δήμου Αλιάρτου-Θεσπιέων ( 5 Τοπικές Κοινότητες) μαζί με τα Βάγια ξεπερνά τους 12.000 κατοίκους και το καλοκαίρι αυξάνεται λόγω των παραθεριστών στις εν λόγω παραλίες.
γ. Μεγάλος αριθμός κατοίκων των παραπάνω Δ.Ε. μετακινούνται καθημερινά είτε για εργασία στην Αθήνα και στη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων, είτε γιατί φοιτούν σε σχολές της Αθήνας, οι οποίοι αναγκάζονται με ενδιάμεσο σταθμό τη Θήβα, να χρησιμοποιούν δύο ή και παραπάνω δρομολόγια ΚΤΕΛ πέρα των αστικών συγκοινωνιών, με ότι αυτό συνεπάγεται με τα σημερινά οικονομικά δεδομένα. Eπίσης οι κάτοικοι της Δ.Ε. Βαγίων και Θίσβης δεν μπορούν να μετακινηθούν καθημερινά προς Λιβαδειά (έδρα της Π.Ε. Βοιωτίας) όπου υπάρχουν Δημόσιες Υπηρεσίες προς εξυπηρέτησή των διότι δεν υπάρχουν ούτε δρομολόγια ΚΤΕΛ.
δ. Η επαναλειτουργία αυτής της στάσης του ΟΣΕ ως στάσης Προαστιακού είναι αίτημα των κατοίκων όλων των παραπάνω Δ.Ε., που προέκυψε μετά από μεγάλη συνέλευση στο Δημοτικό Κατάστημα Βαγίων (11/3/2017), παρουσία Βουλευτών και Αιρετών της περιοχής. Στη συνέχεια στις 15/3/2017 συζητήθηκε το θέμα σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο και τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της δημιουργίας στάσης στη θέση “Σφίγγα” ( επισυνάπτεται σε Φ/Α η ομόφωνη απόφαση).
Με την πεποίθηση ότι το αίτημά μας είναι δίκαιο και αιτιολογημένο, ελπίζουμε στη θετική σας ανταπόκριση και παρακαλούμε να έχουμε μια συνάντηση μαζί σας ή με όποιον άλλον αρμόδιο ορίσετε, με σκοπό να σας εκθέσουμε δια ζώσης τους λόγους που το στηρίζουμε, σε χρόνο που εσείς επιθυμείτε.
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων”.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget