Workshop για την έμφυλη βία στο Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων με μαθητές λυκείου

Tο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Θηβαίων υποδέχτηκε σήμερα (21/02/2017) ομάδα 15 μαθητών της 2ας Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Θήβας μαζί με την  υπεύθυνη καθηγήτρια  τους Βάσω Χαρισιάδου.
 Στόχος της επίσκεψης των μαθητών, που συμμετέχουν σε σχολικά projects που αφορούν την βία, ήταν μέσω βιωματικών ασκήσεων να καταλάβουν καλύτερα την έννοια της βίας ,ποιοι παράγοντες οδηγούν τα άτομα να έχουν   βίαιες συμπεριφορές  στο σχολείο, στις συντροφικές σχέσεις και στην οικογένεια καθώς και  τους μύθους  που υπάρχουν σχετικά με τις πεποιθήσεις γύρω από την έμφυλη βία  .
 Οι μαθητές,εκτός των άλλων, ενημερώθηκαν για τις υπηρεσίες που προσφέρει το Κέντρο σε Γυναίκες θύματα Βίας , ενώ πληροφορήθηκαν  και για τις υπηρεσίες που μπορούν οι ίδιοι οι έφηβοι να απευθύνονται προκειμένου να χειρίζονται τυχόν βίαιες καταστάσεις.
 Τέλος , ενημερώσαμε τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια τους για τον Πανελλήνιο Μαθητικό διαγωνισμό Ψηφιακής Δημιουργίας «Τα Φύλ(λ)α του Περιβάλλοντος» της ΓΓΙΦ και της Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης  και τους παροτρύναμε να λάβουν μέρος.
 Η συνάντηση αυτή συγκαταλάγεται στις ενημερωτικές και επιμορφωτικές δράσεις του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Θήβας σε ομάδες πληθυσμού.

Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Δήμου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget