Ονομαστήρια Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τανάγρας κ. Πολυκάρπου

Την 23η Φεβρουαρίου η Εκκλησία μας τιμά την μνήμη του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης κατά την οποία άγει τα ονομαστήριά του ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Πολύκαρπος. Ο Θεοφιλέστατος κ. Πολύκαρπος διηκόνησε την Εκκλησία από διάφορες θέσεις, ως Εφημέριος του Ιερού Προσκυνήματος Αγίου Ιωάννου του Ρώσου στο Προκόπιο Ευβοίας, ως Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Χαλκίδος, ως Ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και από το Μάιο του 2010 ως Βοηθός Επίσκοπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών με τον τίτλο της πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Επισκοπής Τανάγρας.
 Ο Θεοφιλέστατος είναι ο ιδρυτής και κτίτωρ του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναλήψεως του Κυρίου στα Σκούρτα Βοιωτίας, το οποίο θεμελιώθηκε τον Οκτώβριο του 1993, από τον τότε Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας και νυν Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, με τις ευλογίες του οποίου εγκαταστάθηκε γυναικεία αδελφότητα.
 Η Τοπική μας Εκκλησία με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Πολυκάρπου Επισκόπου Σμύρνης εύχεται στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Τανάγρας κ. Πολύκαρπο, ο Δομήτωρ της Εκκλησίας μας δια πρεσβειών του Αγίου Πολυκάρπου να του χαρίζει υγεία, δύναμη και μακροημέρευση καταθέτοντας παράλληλα την αγάπη, το σεβασμό, την τιμή και ευγνωμοσύνη Της για τη διακονία του.

Ονομαστήρια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget