Ανακοίνωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας για την περιοδεία Μπαλάφα

Ολοκληρώθηκε η διήμερη επίσκεψη του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής Κ. Γιάννη Μπαλάφα στη Βοιωτία. Κατά την επίσκεψή του ο κ. Μπαλάφας επισκέφτηκε τις προσφυγικές δομές των Οινοφύτων, της Θήβας (ετοιμάζεται) καθώς και αυτή της Λιβαδειάς. Επίσης επισκέφτηκε τα Νοσοκομεία Θήβας και Λιβαδειάς και συναντήθηκε και συνομίλησε με τους Δημάρχους Οινοφύτων, Αλιάρτου Θεσπιέων, Θήβας και Λιβαδειάς.
Ο κ. Μπαλάφας δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την πρόοδο που υπάρχει και στις τρεις προσφυγικές δομές.
 Στα Οινόφυτα όπου βρίσκεται η πρώτη δομή που δέχτηκε πρόσφυγες (από τον Απρίλιο του 2016) φιλοξενούνται 650 πρόσφυγες σε στεγασμένους χώρους, οι οποίοι έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα με μικρά διαμερίσματα, που διαθέτουν θέρμανση ψύξη και εξαερισμό, χώρους ατομικής υγιεινής και καθαριότητας, βοηθητικούς χώρους, χώρους απασχόλησης των παιδιών κλπ. Είναι αξιοθαύμαστη η οργάνωση της δομής για την οποία εργάστηκαν με ιδιαίτερο ζήλο ο αξιωματικός της αεροπορίας κος Δημητράκουλας Κυριάκος –τον οποίο οφείλουμε να συγχαρούμε δημόσια για την προσφορά του- σε συνεργασία με τις ΜΚΟ που λειτουργούνε στη δομή.
 Στη Θήβα προχωράνε με γοργούς ρυθμούς τα έργα διαμόρφωσης του συγκροτήματος και σύντομα θα είναι έτοιμη η δομή για να δεχτεί τους πρώτους πρόσφυγες.
 Στη Λιβαδειά διαμένουν σήμερα 37 οικογένειες προσφύγων σε διαμερίσματα. Πρόκειται για 210 άτομα συνολικά και ανάμεσά τους βρίσκονται 125 παιδιά. Η πρωτόγνωρη αυτή δομή οργανώθηκε από το Δήμο, ο οποίος έχει αναλάβει εξολοκλήρου την λειτουργία του προγράμματος, δημιουργώντας ξεχωριστή Δημοτική Επιχείρηση με δική της διοίκηση αλλά και πρόσληψη εξειδικευμένου προσωπικού για την προσφορά υπηρεσιών στις οικογένειες. Μάλιστα η Δήμαρχος Λιβαδειάς τόνισε ότι το εγχείρημα που έχει αναλάβει ο Δήμος θα πετύχει και ότι θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλους Δήμους.  Φυσικά το πρόγραμμα έχει την οικονομική στήριξη της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Αξίζει να σημειωθεί ως ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως πρόσφατα πολλά παιδιά ξεκίνησαν το σχολείο σε δύο νηπιαγωγεία και τέσσερα δημοτικά της πόλης, όπου γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές τα υποδέχτηκαν με χαρά.
 Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι δήλωσαν και οι δήμαρχοι Τανάγρας, Λιβαδειάς και Θήβας για την συνεργασία με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής  καθώς και για την βοήθεια που έχουν λάβει. Οι δήμαρχοι Τανάγρας, Θήβας και Αλιάρτου Θεσπιέων ανέδειξαν στο κ. Μπαλάφα την ανάγκη ενδυνάμωσης των αστυνομικών δυνάμεων στους Δήμους των, αφού η χωρική έκταση των Καλλικρατικών Δήμων  έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Επίσης ο Δήμαρχος Αλιάρτου Θεσπιέων τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των εργασιών εκκαθάρισης του Οργανισμού Κωπαΐδας για να αντιμετωπιστούν στη συνέχεια όλες οι εκκρεμότητες που υπάρχουν επί του θέματος.
 Στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν με τους διοικητές των διασυνδεδεμένων Νοσοκομείων Λιβαδειάς και Θήβας, τονίστηκαν με ιδιαίτερη έμφαση οι ελλείψεις προσωπικού και η ανάγκη άμεσης κάλυψης για να μπορούνε τα Νοσοκομεία να καλύπτουν τις ανάγκες των πολιτών.
 Στη συνάντηση με την Αντιπεριφερειάρχη Βοιωτίας κ. Παπαθωμά Φανή διαπιστώθηκε το θετικό κλίμα συνεργασίας μεταξύ της Κυβέρνησης και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, στο σύνολο των μεγάλων θεμάτων που απασχολούν την περιοχή.
 Κλείνοντας την περιοδεία του ο Υφυπουργός δήλωσε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πρόοδο που υπάρχει στο προσφυγικό σε όλες τις δομές του Νομού. Συνεχάρη τους Δημάρχους για τη βοήθεια που προσέφεραν στην προσπάθεια οργάνωσης της φιλοξενίας των προσφύγων, καθώς και όλους όσους ενεπλάκησαν στο εγχείρημα. Ιδιαίτερη μνεία έκανε ο κ. Υφυπουργός στην ίδια την Βοιωτική κοινωνία για το αυξημένο βαθμό αλληλεγγύης και ανθρωπιάς που επέδειξε και επιδεικνύει, και αυτό δεν είναι τυχαίο όπως ανέφερε αλλά έχει να κάνει με το πολιτισμικό επίπεδο της κοινωνίας.

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας


Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Βοιωτίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget