Φόρος 29% στα έσοδα των σχολικών επιτροπών !!

Την άμεση απόσυρση της εγκυκλίου της Ανεξάρτητης αρχής δημοσίων εσόδων που προβλέπει  ότι τα έσοδα από τα κυλικεία  θα φορολογούνται ως εισόδημα από …επιχειρηματική δραστηριότητα με συντελεστή 29% και μάλιστα αναδρομικά!! και την άμεση παρέμβαση των συναρμόδιων Υπουργείων και ιδιαίτερα του Υπουργείου Παιδείας, ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές.
 Τα έσοδα από  την εκμίσθωση των κυλικείων αποτελούν μέρος της οικονομικής ενίσχυσης των σχολείων, (από τους μαθητές και τους γονείς τους δηλαδή) και είναι ήδη εξαιρετικά μειωμένα λόγω της οικονομικής δυσχέρειας των οικογενειών.
 Παρότι οι λειτουργικές δαπάνες των σχολείων, εδώ και χρόνια έχουν μειωθεί πάνω από 50%,  πολλοί δήμοι δεν αποδίδουν τις λειτουργικές δαπάνες όπως οφείλουν ή κινούνται με αδιαφανείς διαδικασίες, η συγκεκριμένη εγκύκλιος θα έχει εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για τη λειτουργία των σχολείων, αφού αφενός θα μειωθούν τα έσοδα από τις, πενιχρές, λειτουργικές δαπάνες, αφετέρου η προσπάθεια να μεταφερθεί το κόστος στα κυλικεία θα αναγκάσει πολλά από αυτά να κλείσουν, υποστηρίζει η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας.

έσοδα σχολικών επιτροπών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget