έκθεση «GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα»

  Αν έχεις πιάσει «κασέτα» στα χέρια σου, αν το «Μινιόν» «χτυπά για σένα καμπανάκια» των παιδικών σου χρόνων κι αν δε συνδέεις το όνομα «Ανδρέας Παπανδρέου» αμυδρά με τον ΓΑΠ, τότε είσαι κι εσύ παιδί των 80s!
 Θα μου πείτε τι με έπιασε Σαββατιάτικα με τις αναδρομές… Δεν ήταν ξεκάθαρα δική μου ιδέα, αφορμή στάθηκε η playmobil ρέπλικα του παλαιού «Αεροδρομίου Ελληνικού», που την περασμένη βδομάδα έκανε τον γύρω των Media.
Για όσους ακόμα αναρωτιούνται, η δεκαετία του 80 έχει εισβάλει «ξανά» στην πόλη μας! Disco balls, walkmans, βινίλ κολάνς και μπόλικη νοσταλγική διάθεση έχουν μαζευτεί στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων για την έκθεση «GR80s: Η Ελλάδα του Ογδόντα».
 «Η Ελλάδα του Ογδόντα» είναι μια αναβιωτική θα έλεγε κανείς εμπειρία. Η έκθεση δεν περιορίζεται μόνο στα αντικείμενα, η ελληνική πολιτική σκηνή των 80s, ο τρόπος ζωής, οι τέχνες και η τεχνολογία ανασυστήνονται διαδραστικά στα 18 περίπτερα του χώρου. Όσοι βρεθήκαμε ήδη στην Τεχνόπολη ξεκάθαρα αισθανθήκαμε νοσταλγία ή, τουλάχιστον, έτσι μου φάνηκε βλέποντας τους υπόλοιπους επισκέπτες να εκπλήσονται ευχάριστα μπροστά στις γνώριμες φιγούρες και στα αντικείμενα. Δεν ξέρω, βέβαια, τι γνώμη σχημάτισαν οι νεώτεροι, οι γεννημένοι μετά τα 80s. Αν τα εκθέματα δε σου «χτυπούν καμπανάκια», είναι εύκολο να χαθείς στο «χάος της πληροφορίας»!
 Από τα πιο δυνατά σημεία ήταν η πιστή αναπαράσταση ενός διαμερίσματος του ογδόντα, στο οποίο ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να εισέλθει και να περιηγηθεί σε όλα τού τα δωμάτια, αλλά και τα πραγματικά οχήματα της δεκαετίας που βρίσκονται στους ανοιχτούς χώρους της Τεχνόπολης. Εξαιρετική δουλειά έχει γίνει και στην ενότητα της «Πολιτικής», αν και το πλήθος της πληροφορίας είναι δυσθεώρητο. Βρήκα αναφορές στα παλιά ψηφοδέλτια, καθώς ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να βρεθεί σε μια «εικονική» διαδήλωση της εποχής, κατακλυσμένος από ψηφοδέλτια που ίπτανται, και στην ενότητα για τις «Έμφυλες ταυτότητες και τα δικαιώματα». Παιδιά των 80s σπεύσατε, η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 12 Μαρτίου!
 Διάρκεια έκθεσης: 25 Ιανουαρίου – 12 Μαρτίου 2017
 Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι,11854, Αθήνα
 Ωράριο λειτουργίας: Τρίτη έως Παρασκευή 12.00 – 20.00,
Σάββατο και Κυριακή 10.00 – 22.00






Γράφει η Γιώτα Μπουγά

Φωτογραφίες: Γιώτα Μπουγά

Η Ελλάδα του Ογδόντα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget