Υπουργός υπαίθρου δηλώνει τώρα ο Β. Αποστόλου

Β. Αποστόλου

Νέα «κόλπα» από τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Β. Αποστόλου που σε πρωινή του παρουσία στον Σκάι έσπευσε να δηλώσει υπουργός... υπαίθρου, αγνοώντας τα προβλήματα στις μεγάλες πόλεις της χώρας από τον χιονιά και τις ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες.
Αφού προέβλεψε... αλλαγή του κλίματος και ένταση των ακραίων φαινομένων τα επόμενα χρόνια, για όλα τα προβλήματα επέριψε την ευθύνη στην τοπική αυτοδιοίκηση κατηγορώντας την μάλιστα ότι δεν προέβλεψε τα καιρικά φαινόμενα και δεν έδρασε προληπτικά!
Ακολούθως έκανε έκληση στους  κτηνοτρόφους να μην... λυγίζουν μπροστά στα προβλήματα από το χιονιά και να κρατήσουν τα κοπάδια ζωντανά, λες και υπάρχει κτηνοτρόφος που θέλει να δει τα ζώα του να πεθαίνουν από ασιτία.
Για προυπολογισμό απόζημιώσεων, για βοήθεια από αέρος ή με άλλα μέσα στα κρίσιμα 24ωρα ούτε λόγος βέβαια.
Υπερασπίστηκε πάντως ανέξοδα τη διατήρηση του αφορολόγητου και για τους αγρότες, ρίχνοντας το μπαλάκι στη διαπραγμάτευση για το κλείσιμο της αξιολόγησης.
Υπερασπίστηκε την κυβερνητική πολιτική στο ασφαλιστικό και φορολογικό των αγροτών, αναφέροντας προκλητικά ότι «έγινε μια προσπάθεια να μην υπάρξει καμία επιβάρυνση του αγροτικού κόσμου από τις νέες ρυθμίσεις»!
Για το ακατάσχετο των επιδοτήσεων απογοήτευσε τους αγρότες αναφέροντας ότι «δεν περνάει» από τους δανειστές και ότι ουσιαστικά δεν θα υπάρξει προστασία των επιδοτήσεων από κατασχέσεις για οφειλές.
Εκείνο που προκάλεσε εντύπωση είναι ότι μείωσε τις επιστροφές πετρελαίου στους αγρότες από τα 280 εκ ευρώ που ήταν πέρσι σε 130, προκαλώντας ακόμη μεγαλύτερη ανησυχία, αφού έκοψε το σχετικό κονδύλι στο μισό, εντελώς αιφνιδιαστικά.
Τέλος, «αγάπησε» ξαφνικά τους συνεταιρισμούς, που έκανε ότι μπορούσε για να τους εξοντώσει, αλλά χωρίς αποτέλεσμα και ανακοίνωσε ότι το μεσημέρι θα έχει συνάντηση με τους 30 μεγαλύτερους της χώρας σε μια προσπάθεια να αποδείξει ότι κάνει διάλογο με τους αγρότες και να απομονώσει όλους εκείνους που αγωνίζονται για την επίλυση των προβλημάτων τους.
Το τι κλίμα θα επικρατήσει στη συνάντηση αυτή είναι άλλο... θέμα.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget