σπείρα "ρήμαζε" την περιοχή του Πυρίου Θηβών με 14 κλοπές και 2 απόπειρες κλοπών

περιοχή του Πυρίου Θηβών

Διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη σωρείας κλοπών, στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.
 Ταυτοποιήθηκαν (6) μέλη της σπείρας, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
 Στο πλαίσιο της ενδελεχούς έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες ενέχονται συνολικά σε (14) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών.
 Από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, στο πλαίσιο συστηματικής και μεθοδικής έρευνας, διακριβώθηκε η δράση εγκληματικής ομάδας, η οποία ενέχεται στην διάπραξη σωρείας κλοπών, στην περιοχή του Πυρίου Θηβών Βοιωτίας.
 Ταυτοποιήθηκαν συνολικά έξι (6) ημεδαποί, ηλικίας 46, 33, 22, 20, 16 και 14 ετών αντίστοιχα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
 Ειδικότερα, από τη συνδυαστική αξιολόγηση – αξιοποίηση όλων των στοιχείων και δεδομένων που προέκυψαν κατά την διάρκεια της προανακριτικής διαδικασίας, διακριβώθηκε ότι τα μέλη της σπείρας, το χρονικό διάστημα από 02-09 έως και 12-12-2016, είχαν συστήσει εγκληματική ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική και εξακολουθητική διάπραξη κλοπών.
 Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση, κατά περίπτωση, ενέχονται συνολικά στις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις:
 (9) κλοπές από σταθμευμένα οχήματα,
(3) κλοπές και (2) απόπειρες κλοπών από οικίες, καθώς και
(2) κλοπές σε βάρος γυναικών, με την μέθοδο της απασχόλησης.
Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, χρηματικά ποσά, ηλεκτρονικές συσκευές, κοσμήματα, μπαταρίες οχημάτων, (350) λίτρα πετρελαίου κίνησης, καθώς και διάφορα προσωπικά έγγραφα και αντικείμενα των παθόντων.
 Γίνεται μνεία ότι τα μέλη της εγκληματικής ομάδας έχουν απασχολήσει κατ’ επανάληψη τις Διωκτικές Αρχές, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.
 Η κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, θα υποβληθεί στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, προκειμένου να διερευνηθεί όλο το εύρος της εγκληματικής τους δραστηριότητας.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget