Κοροϊδεύουν τους δανειολήπτες του ΟΕΚ

Ανοργανωσιά ή κοροϊδία και προσπάθεια καταλήστευσης των δανειοληπτών του ΟΕΚ κρύβεται πίσω από την ασυνεννοησία ΟΑΕΔ και κυβέρνησης; Έχουν περάσει 50 μέρες από την έκδοση του ΦΕΚ για τη ρύθμιση για τους άνεργους δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνειο από τον ΟΕΚ και τους δίνει τη δυνατότητα να παγώσουν τη καταβολή της δόσης τους για ένα χρόνο.
Αλλά ο ΟΑΕΔ, στον οποίο έχει ενσωματωθεί ο Οργανισμός Εργατικής Κατοικίας (ΟΕΚ), στα αιτήματα των άνεργων δανειοληπτών απαντάει ότι ακόμη δεν έχει λάβει την εγκύκλιο. Αλλά επίσης, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων του τέως Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας ξεκινούν ήδη διαγραφές ανέργων από τα μητρώα του ΟΑΕΔ αν δεν αποδεικνύουν ότι ψάχνουν εργασία.
 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων του τέως ΟΕΚ:
 «Από τις 30 Οκτωβρίου 2016 έχει ψηφιστεί και δημοσιευτεί σε ΦΕΚ η ρύθμιση για τους άνεργους δανειολήπτες που έχουν πάρει δάνειο από τον ΟΕΚ και τους δίνει τη δυνατότητα να παγώσουν τη καταβολή της δόσης τους για ένα χρόνο. Στη ρύθμιση που ψηφίστηκε αναφέρεται ρητά ότι μετά από γνώμη του Δ.Σ ΟΑΕΔ θα εκδοθεί η Υπουργική Απόφαση που θα ρυθμίζει τις λεπτομέρειες υλοποίησης του Νόμου. Έχουν περάσει 50 ημέρες από τη δημοσίευση του ΦΕΚ και ενώ χιλιάδες των ανέργων δανειοληπτών απευθύνονται καθημερινά στον ΟΑΕΔ για να κάνουν την σχετική αίτηση οι υπάλληλοι δεν έχουν καμιά απολύτως ενημέρωση από τη Διοίκηση για το πότε θα ξεκινήσουν οι αιτήσεις. Κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δ.Σ. του ΟΑΕΔ που συμμετέχουμε ως εκπρόσωποι εργαζομένων, ρωτήσαμε σχετικά σε δύο συνεδριάσεις για τις ρυθμίσεις αυτές και όχι μόνο δεν υπήρξε καμιά απάντηση για τον τρόπο με τον οποίο οι άνεργοι θα κάνουν τις σχετικές αιτήσεις αλλά δεν γνώριζε κανείς ούτε καν την ημερομηνία που θα ξεκινήσουν τις αιτήσεις τους.
 Και όλα αυτά την ίδια στιγμή που ο ΟΑΕΔ εισέπραξε 40 εκ ευρώ για το 2016 από τις εισπραττόμενες κρατήσεις των εργαζομένων υπέρ ΟΕΚ & Εργατικής Εστίας (1,35%) αλλά και επιπλέον 40 εκ ευρώ από τις δόσεις των χορηγούμενων δανείων του ΟΕΚ. Δυστυχώς είμαστε πλήρως απογοητευμένοι από τον τρόπο που η σημερινή Διοίκηση αλλά και η Κυβέρνηση αντιμετωπίζουν τους ανέργους αλλά και τους εργαζόμενους που πληρώνουν τις εισφορές τους για τη στέγαση, αφού ούτε καν τις τοκογλυφικές προσαυξήσεις των καθυστερήσεων καταβολής των δόσεων αυτών, ύψους 11,3 %  δε μείωσαν.
 Η απογοήτευση αυτή όμως δεν θα ακολουθηθεί από την παραίτηση από τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας, απεναντίας μας ωθεί στην κλιμάκωσή τους. Πρέπει όλοι να καταλάβουν καλά ότι είναι παράνομο οι δόσεις των δανείων του ΟΕΚ να χρησιμοποιούνται σε αλλότριους σκοπούς. Τα χρήματα που έχουν δοθεί προέρχονται από το ανακυκλούμενο, στεγαστικό  κεφάλαιο του ΟΕΚ για τον αποκλειστικό σκοπό της στέγασης των εργατοϋπαλλήλων και δε νομιμοποιούνται να τα χρησιμοποιούν για να υποκαταστήσουν τις συνεχώς αυξανόμενες οικονομικές υποχρεώσεις του Κράτους για τη μείωση της ανεργίας.
 Τέλος, θα πρέπει να κάνουμε γνωστό σε όλους ότι θα παρακολουθούμε πολύ στενά την εφαρμογή του κανονισμού των υποχρεώσεων των ανέργων, που ψηφίστηκε από το Δ.Σ του ΟΑΕΔ και υποχρεώνει όλους τους άνεργους να αποδεικνύουν, συνεχώς το ενδιαφέρον τους για αναζήτηση εργασίας και εφόσον διαπιστώσουμε ότι χρησιμοποιείται σαν εργαλείο για τη διαγραφή ανέργων και την πλασματική μείωση των δεικτών ανεργίας τότε θα επέμβουμε με κάθε νόμιμο μέσο και θα καταγγείλουμε τα περιστατικά χωρίς κανένα δισταγμό. Γιατί κανείς δεν έχει το δικαίωμα να διαγράφει τους ανέργους από τα μητρώα του ΟΑΕΔ και να τους αποκλείει ακόμη και από τις ελάχιστες παροχές όπως αυτής της δωρεάν μετακίνησης τους αν αποδεδειγμένα δεν έχει τα ανάλογα στοιχεία».
 Τι προσπαθούν να κάνουν στον ΟΑΕΔ; Να διαγράψουν άνεργους δανειολήπτες για να μην τύχουν καμίας προστασίας και μετά να αρχίσουν να δέχονται αιτήσεις μόνο από όσους απέμειναν; Και τι θα γίνει με τους δανειολήπτες που διαγράφονται; Τι θα γίνει με τα σπίτια τους; Θα τους τα αρπάξει ο ίδιος ο ΟΑΕΔ; Θα δούμε τον Οργανισμό Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, στον οποίο προσφεύγουν όλοι οι άνεργοι, να αρπάζει τα σπίτια των ανέργων που έχει διαγράψει από τις λίστες του;

δανειολήπτες του ΟΕΚ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget