Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α - Πανελλαδική Στάση Εργασίας την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016

Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προκηρύσσει για την ΤΕΤΑΡΤΗ 28 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2016 Πανελλαδική Στάση Εργασίας όλων των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από τις 7:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας στις 10:00 το πρωί της ίδιας ημέρας έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα).
 Με την κινητοποίηση αυτή οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εκφράζουν την αντίδραση τους στην αδιαφορία και τον εμπαιγμό που δείχνει η συγκυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΑΝ.ΕΛ. απέναντι στους συμβασιούχους-«παρατασιούχους» και ειδικά η ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
 Ενώ υποτίθεται ότι θα προωθούνταν νομοθετική ρύθμιση για την καταβολή των δεδουλευμένων, κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έχει γίνει, αλλά βρίσκεται στον «αέρα» η όποια πολιτική επίλυση του προβλήματος αφήνοντας η συγκυβέρνηση ως μόνη λύση στους συμβασιούχους-«παρατασιούχους» την προσφυγή τους στη Δικαιοσύνη.
 Μια επιλογή που απαιτεί χρήμα, χρόνο και τα αποτελέσματα της είναι αμφιβόλου αποτελέσματος τη στιγμή που οι συμβασιούχοι-«παρατασιούχοι» είναι εκτεθειμένοι. Το φαινόμενο Δήμοι να τους αφήνουν απλήρωτους εξαπλώνεται ταχύτατα, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας κάνουν «μαύρες» γιορτές, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τι θα συμβεί αμέσως μετά. Μπροστά στην αβεβαιότητα πολλοί είναι αυτοί που καταθέτουν τα όποια χρήματα τους στα δικηγορικά γραφεία προκειμένου να διασφαλίσουν την πληρωμή και την μη απόλυσή τους.
 Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. διεκδικεί την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους-«παρατασιούχους», υπερασπίζεται το δικαίωμα τους στη μόνιμη εργασία και απαιτεί να μην γίνει καμία απόλυση. Καλεί δε το σύνολο των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να διεκδικήσει δυναμικά την αυτονόητη υποχρέωση της πολιτείας να πληρώνει εγκαίρως κάθε εργασία που προσφέρεται, καθώς και το αυτονόητο δικαίωμα στην εργασία στηρίζοντας τους συμβασιούχους-«παρατασιούχους».
 Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση απαιτούν ουσιαστικές, ρεαλιστικές και πραγματοποιήσιμες λύσεις. Απορρίπτουν τη λογική του «έχω την πολιτική βούληση» αλλά δεν με «αφήνουν» και ζητούν να μπει ένα τέλος στον εμπαιγμό των ανθρώπων που δίνουν καθημερινά τον αγώνα της επιβίωσης. Η κοροϊδία από μία συγκυβέρνηση που δήθεν έχει κοινωνικές ευαισθησίες αλλά δεν κάνει τίποτα για να τις δείξει εκεί όταν απαιτείται δεν θα περάσει.


Πανελλαδική Στάση Εργασίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget