Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας : Έργα 5,9 εκατ. για την Στερεά Ελλάδα

Στην υλοποίηση τριών σημαντικών έργων που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, συμμετέχει η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, με σκοπό την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της εξωστρέφειας αλλά και την υγεία-πρόνοια.
 Η προσπάθεια για την αξιοποίηση όλων των διαθέσιμων πηγών χρηματοδότησης και η διεκδίκηση της ενίσχυσης του προϋπολογισμού που διαχειρίζεται η Περιφέρεια, αρχίζει να αποκτά απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα.
 Πρόκειται για έργα προϋπολογισμού 5,9εκατ. ευρώ που αφορούν σε:
 1.       Καινοτόμες πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανικές συστάδες στην περιοχή της Μεσογείου, με προϋπολογισμό 2,5 εκ Ευρώ και δεκαέξι (16) συμμετέχοντες εταίρους από τις χώρες της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας και Σλοβενίας.
Στόχος του Έργου αποτελεί η ενδυνάμωση της καινοτομίας των επιχειρήσεων πολιτιστικής και δημιουργικής παραγωγής, μέσω της ενίσχυσης της αλληλεπίδρασης και συνεργασίας μεταξύ εταιριών, ερευνητικών σχημάτων, δημόσιων φορέων και της κοινωνίας.
2.       Συμμαχία Περιφερειακών Δημιουργικών Κλάδων – Από τις Ευρωπαϊκές οδηγίες στις βέλτιστες πολιτικές Περιφερειών στον τομέα της Πολιτιστικής και Δημιουργικής Βιομηχανίας  με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, με προϋπολογισμό 1,9 εκατ. Ευρώ και εννιά (9) συμμετέχοντες εταίρους από τις χώρες της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ρουμανία και Σλοβενίας.
Το έργο στοχεύει στην ενίσχυση των «δημιουργικών» ΜΜΕ για επίτευξη μεγαλύτερης ανάπτυξης, στον επαναπροσδιορισμό του Δημιουργικού Κλάδου ως «σύνδεσμο» καινοτομίας και ανταγωνιστικότητας μεταξύ διαφορετικών τομέων.
3.       Ισχυροποίηση φροντίδας με βάση την κοινότητα προς ελάττωση ανισοτήτων στην υγεία και βελτίωση της ενσωμάτωσης μειονεκτούντων προσφύγων και μεταναστών στις τοπικές κοινότητες, με προϋπολογισμό 1,5 εκ Ευρώ και δεκατέσσερεις (14) συμμετέχοντες εταίρους από τις χώρες της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ρουμανία και Σλοβενίας.
Το Έργο στοχεύει στη δημιουργία ενός οδικού χάρτη για μοντέλα φροντίδας με βάση τις τοπικές κοινωνίες.
Μιλώντας για την συμμετοχή της Περιφέρειας σε αυτά τα προγράμματα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης, τόνισε:
«Είναι η πρώτη φορά που η Περιφέρεια επιτυγχάνει την ένταξη έργων απευθείας σε Ευρωπαϊκά Προγράμματα. Το πετύχαμε γιατί συνεχίζουμε να δουλεύουμε ως ομάδα με πολύ συγκεκριμένους στόχους. Να αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης και να παίρνουμε αυτά που δικαιούται ο κάθε πολίτης της Στερεάς Ελλάδας. Μέχρι σήμερα, τα αποτελέσματα της προσπάθειας που κάνει αυτή η ομάδα υπό τον Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Χειμάρα, είναι απολύτως θετικά και έτσι θα συνεχίσουμε».

Στερεά Ελλάδα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget