Η Γιώτα Πούλου στην προβολή της ταινίας «10η Μέρα»

Στην προβολή της ταινίας «10η Μέρα» του Βασίλη Μαζωμένου παραβρέθηκε η Δήμαρχος Λεβαδέων, κ.Γιώτα Πούλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΗΛ, κ. Αθανάσιος Αλεστάς και το προσωπικό της ΚΕΔΗΛ που υλοποιεί το πρόγραμμα Μετεγκατάστασης Προσφύγων.
 Η προβολή της ταινίας έγινε με πρωτοβουλία του Δικτύου Αλληλεγγύης για τους Πρόσφυγες Λιβαδειάς στον κινηματογράφο «Φίλιππος», παρουσία του σκηνοθέτη, με αφορμή την παρουσία των πρώτων οικογενειών προσφύγων στη πόλη μας.
 Στόχος της ήταν η ευαισθητοποίηση των δημοτών, αλλά και η ανάδειξη ενός κρίσιμου θέματος, που είναι η μεγάλη εισροή μεταναστών στην Ελλάδα.
 Η «10η Μέρα» αφηγείται την ιστορία του Αλί, ενός Αφγανού μουσουλμάνου, που ζει στην Αθήνα, μαζεύοντας παλιοσίδερα. Προσπαθώντας να κατακτήσει το δυτικό όνειρο, ο Αλί περιβάλλεται από τις μνήμες της πατρίδας του, το ταξίδι του ως την Ευρώπη, αλλά και τους «εφιάλτες» του.
 Μετά την προβολή ακολούθησε συζήτηση με τον σκηνοθέτη, με την Δήμαρχο Λεβαδέων να τονίζει ότι μέσα από αυτές τις ταινίες θα πρέπει να παρουσιάζονται και τα βαθύτερα αίτια που οδηγούν αυτούς τους ανθρώπους στην μετανάστευση.

ΚΕΔΗΛ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget