Έτοιμοι για διάλογο αλλά και για κινητοποιήσεις, δηλώνουν οι αγρότες

Έτοιμοι για διάλογο με την κυβέρνηση δηλώνουν οι αγρότες, απαντώντας, με δηλώσεις τους στην ιστοσελίδα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, στη σχετική πρόσκληση που τους απευθύνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου.
«Είμαστε έτοιμοι για διάλογο, αν μας υποσχεθούν πρώτα με πράξεις ότι αυτά που λένε θα γίνουν. Άλλωστε δεν θα μπορούμε να επιβιώσουμε και να δώσουμε αυτά που πρέπει στο κράτος, με αυτούς τους τετραπλάσιους φόρους» δήλωσε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης, και πρόσθεσε: «Μακάρι αυτά που λέει ο υπουργός να τα δούμε και στην πράξη. Δεν έχουμε κάτι με καμία κυβέρνηση, ακούμε ότι οι αγρότες είναι ο πυλώνας της κοινωνίας, αλλά εμείς δεν μπορούμε να πληρώσουμε όλους αυτούς τους φόρους».
 Είπε, πάντως: «Εκατό αγροτικοί σύλλογοι αποφασίσαμε ότι στις 23 Ιανουαρίου θα υπάρξουν ισχυρά μπλόκα σε όλα τα κομβικά σημεία».
 «Έχουμε διάθεση για διάλογο πρέπει να υπάρξει και μάλιστα σύντομα. Από την μεριά όμως της κυβέρνησης, πρέπει να υπάρχει όρεξη για επίλυση των προβλημάτων, τα οποία έχουν συσσωρευθεί δεκαετίες τώρα» ανέφερε, από την πλευρά του, ο Φάνης Τραγάκης, αγρότης από τη Λάρισα.
 «Η κυβέρνηση και το υπουργείο έχουν στοιχεία ότι δεν θα επιβαρυνθούν οι αγρότες το 2017, ωστόσο εμείς θεωρούμε ότι αυτό δεν θα ισχύσει, διότι βλέπουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς μας να αδειάζουν, αλλά και να μπλοκάρονται για ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το Δημόσιο και όχι μόνο. Ο υπουργός στέκεται στο φορολογικό, το οποίο εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι η καταστροφή για τον κλάδο μας, όμως θεωρώ δυσάρεστο το γεγονός ότι, δεν γίνεται κανένας λόγος για το ασφαλιστικό» ανέφερε χαρακτηριστικά.
 «Θέλουμε διάλογο με τον υπουργό. Εμείς ήδη έχουμε καλέσει τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης τον κ. Κόκκαλη. Τα προβλήματα είναι τεράστια και πρέπει άμεσα να επιλυθούν. Με το φορολογικό και το ασφαλιστικό, ουσιαστικά, τελειώνει ο πρωτογενής τομέας» τόνισε ο πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Τριλόφου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Τσίλιας.
 «Τα θέματα τα γνωρίζει εδώ και έναν χρόνο ο υπουργός, περιμένουμε αλλά δεν γίνεται τίποτα. Γιατί περίμεναν να εξαγγείλουμε κινητοποιήσεις για να ενδιαφερθούν για τους αγρότες τόσο για την κάρτα όσο και για τη φοροαπαλλαγή;» πρόσθεσε.

αγρότες

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget