Στην υγειά των κορόιδων διαχρονικά !!

Είναι να αναρωτιέται κανείς πόσο καιρό ακόμα θα κάθεται αυτός ο λαός να τον κοροϊδεύουν οι πολιτικοί, οι προηγούμενοι, οι τωρινοί και σίγουρα και οι επόμενοι, να ζουν εις βάρος μας και να πλουτίζουν και μετά να παρουσιάζονται σαν τους σοφούς που μας δίνουν συμβουλές από τον θρόνο τους, για το πώς θα βγούμε από την κακή κατάσταση στην οποία οι ίδιοι εν γνώσει τους μας έφεραν, αλλά παραμένουν ατιμώρητοι.
Ενώ κανονικά θα έπρεπε να τους χώσουν σε ένα σκοτεινό υπόγειο κελί και να πετάξουν το κλειδί και να τους ξεχάσουν εκεί, αφού πρώτα τους δημεύσουν τη περιουσία και τα πλούτη που παράνομα και στη πλάτη του ελληνικού λαού απέκτησαν επί τόσα χρόνια. Για να πληρώσουν επιτέλους για το χρέος αυτοί που το δημιούργησαν
 Ο Κώστας Σημίτης που με πλαστά και μαγειρεμένα στοιχεία μας έβαλε στο ευρώ, ενώ γνώριζε ποιες θα είναι οι συνέπειες και ότι θα βρεθούμε με μαθηματική βεβαιότητα στο σημείο που βρισκόμαστε τώρα, βγαίνει και δηλώνει με βεβαιότητα ότι η Ψωροκώσταινα, στο τέλος, θα βγει από την ευρωζώνη. Αυτός ήταν ο «μέγας» και «εκσυγχρονιστής» πρωθυπουργός που όταν με πλαστά στοιχεία μας έβαλε στο κλαμπ των ισχυρών, ο πήχης ελλειμμάτων ήταν και είναι κάτι περισσότερο από 3%. Το πραγματικό ελληνικό ήταν σχεδόν 6%. Ο Σημίτης με τους «τεχνοκράτες» του το έκαναν γαργάρα και έτσι, με την συναίνεση των ευρωπαίων αφεντικών -για τις δικές τους σκοπιμότητες – γίναμε κι εμείς γίγαντας της οικονομίας. Αλλά με πήλινα πόδια.
 Η συνέχεια εντελώς «εκσυγχρονιστική» και «μεταρρυθμιστική». Ο Σημίτης, για προφανείς, εκλογικές, σκοπιμότητες και κομματικές πελατειακές σχέσεις, απέφυγε κάθε ίχνος αλλαγών, τόσο στο δημόσιο όσο και στις υποδομές. Τη σκυτάλη πήρε ο Κώστας Καραμανλής, που όχι μόνο δεν έκανε την παραμικρή κίνηση ώστε να φέρει τα πράγματα στη σωστή θέση, αλλά αντιθέτως, υπό την καθοδήγηση του Αλγοσκούφη το χρέος σχεδόν διπλασιάστηκε και το έλλειμμα κατέληξε να βαράει κόκκινο άνωθεν του 10%. Αποτέλεσμα; Και οι δύο σε ασυλία και προστασία. Ο μεν Σημίτης ακόμα και σήμερα θεωρείται «γκουρού» των ευρωπαϊκών μεταρρυθμίσεων, ο δε Καραμανλής απολαμβάνει ασυλία τόσο της Νέας Δημοκρατίας όσο και του «αριστερού» ΣΥ. ΡΙΖ. Α.
 Μα και βέβαια όλα τα στοιχεία και όλοι οι αριθμοί συνηγορούν, «φωνάζουν» ότι η Ψωροκώσταινα ουδεμία σχέση με ευρωζώνη. Ένας στους δύο δεν πληρώνουν φόρους. Επειδή δηλώνουν εισοδήματα κάτω από δέκα χιλιάδες. Ένας εργαζόμενος με έναν συνταξιούχο, γεγονός πρωτάκουστο ακόμα και σε τριτοκοσμικές, υποσαχάρειες περιοχές. Τέσσερις στους δέκα δεν πληρώνουν ΔΕΗ και ΕΥΔΑΠ. Τα εσωτερικά χρέη πλησιάζουν τον εξωτερικό δανεισμό. Και όλα μα όλα τα στοιχεία σουλατσάρουν ανερυθρίαστα, εκτός ευρωζώνης!
 Επομένως η Ψωροκώσταινα παραμένει στον σκληρό πυρήνα για έναν και μοναδικό λόγο: Επειδή το «οικόπεδο» είναι απαραίτητο και χρήσιμο για την Συμμαχία. Γι αυτό μας διατηρούν στην εντατική με τα σωληνάκια. Γι αυτό μερικοί ευρωπαίοι αξιωματούχοι παραβλέπουν τα αληθινά δεδομένα!
 Και μας έρχεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Και τι θα κάνει; Μαζικές απολύσεις; Θα συμφωνήσει στο αφορολόγητο των πέντε χιλιάδων ευρώ; Θα βγάλει στο σφυρί τα κόκκινα δάνεια; Θα πριονίσει μισθούς και συντάξεις; Ούτε γι αστείο. Αυτές είναι όμως  οι βασικές μεταρρυθμίσεις που απαιτούν οι δανειστές. Και άρα μετά από διαρκή ανελέητη φτωχοποίηση μπορεί κάποια στιγμή εφτά στους δέκα Έλληνες να τους διαολοστείλουν όλους  και να κάνουν την ηρωική έξοδο προς την δραχμή.
 Από την άλλη έχουμε μια νέα κοροϊδία. Ότι ξεκινάει αξιολόγηση των υπαλλήλων της Βουλής! Τη ναυαρχίδα του ελληνικού δημοσίου, όπου δεν προσλαμβάνεται υπάλληλος αν δεν είναι συγγενής ή κολλητός βουλευτή. Αυτό είναι το κριτήριο πρόσληψης και κανένα άλλο. Γιατί ακόμα κι αν δεν έχεις ούτε χαρτί του δημοτικού, προσλαμβάνεσαι για την αντίστοιχη θέση που δε χρειάζεται χαρτί και κάνεις μετά τη δουλειά για την οποία σε χρειάζεται ο συγγενής σου ή ο κολλητός σου, που χρειάζεται χαρτιά. Ποιος θα σε ελέγξει! Έτσι λοιπόν, και μια και οι υπάλληλοι είναι υποχρεωτικώς δεμένοι με τους βουλευτές ή το κόμμα, αναρωτιέται κανείς τι είδους αξιολόγηση θα γίνει, με απόφαση του προέδρου της Βουλής.
 Παραμύθια. Γιατί, αξιολογητές των υπαλλήλων και των προϊσταμένων θα είναι οι δύο ιεραρχικοί  προϊστάμενοί  τους. Δεδομένου ότι κάθε υπάλληλος έχει και από ένα «δόντι» εκεί μέσα, άλλος γερό και άλλος πιο αδύναμο, καταλαβαίνει και ο πιο αφελής για το ποια παρωδία αξιολόγησης στήνεται στη Βουλή για να πουληθεί στο λαό δήθεν επιχείρηση «καθαρά χέρια» στη δημοσιοϋπαλληλία.
 Η φάρσα του σχεδίου, στο οποίο είναι φανερό ότι συμμετέχουν όλα τα κόμματα που ο λαό τα έχει στη μπούκα του κανονιού, αποκαλύπτεται από ένα πρόσθετο, αλλά αποκαλυπτικό γεγονός: Στην απόφαση του προέδρου δεν προβλέπεται καμιά ποινή και καμιά απόλυση ή απόσπαση για όσους βρεθούν ανεπαρκείς ή ακατάλληλοι στην αξιολόγηση!!
 Σάμπως απολύονται ως ανεπαρκείς ή ακατάλληλοι οι βουλευτές και οι πολιτικοί που τους διόρισαν; Κι αυτοί, όπως και οι υπάλληλοι της Βουλής, δικά μας παιδιά είναι. Εμείς τους ταΐζουμε. Με τον ιδρώτα μας. Και καθόμαστε και τους κοιτάμε κι όλας, αντί να τους έχουμε πάρει στο κυνήγι.
 Όλους. Και τους 300 της Βουλής, μαζί με τους υπαλλήλους της Βουλής που τους έχουν βολέψει εκεί μέσα οι βουλευτές και οι πρόεδροι της Βουλής. Όλους αυτούς που ζουν και πλουτίζουν εις βάρος μας. Εις βάρος όλων φορολογούμενων, των συνταξιούχων και των άνεργων, των φτωχών, των δανειοληπτών που τους αρπάζουν τα σπίτια και τις περιουσίες τους επειδή δεν έχουν λεφτά να πληρώσουν και τους πετάνε στα όρνια των τραπεζών και των distress funds για να τους κατασπαράξουν. Ως πότε όμως θα γίνεται αυτό;


danioliptes.gr

Ψωροκώσταινα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget