Η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς για την τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στη Δημ.Ενότητα Διστόμου

Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας

Με αφορμή  το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας με θέμα την τοποθέτηση ανεμογεννήτριας στη Δημ.Ενότητα Διστόμου , η θέση του Συλλόγου Εργαζομένων Ο.Τ.Α. Επαρχίας Λιβαδειάς είναι ότι: Δεν είμαστε γενικά αντίθετοι προς την αιολική ενέργεια , η οποία είναι μία ανανεώσιμη και φιλική προς το περιβάλλον ενέργεια. Όμως με την προϋπόθεση να μην προσβάλλεται και κινδυνεύει το περιβάλλον ,οι άνθρωποι ,η νομιμότητα ,η αισθητική ,  το ιστορικό , πολιτισμικό και ηθικό αίσθημα των κατοίκων  της περιοχής.
Λαμβάνοντας υπ ’όψη αυτές τις παραμέτρους , αλλά και τις αντιδράσεις των κατοίκων του Διστόμου οι οποίοι είναι αντίθετοι στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών τόσο κοντά σε κατοικημένη περιοχή  αλλά και απέναντι από τον ιερό λόφο του Μαυσωλείου ( είναι το μέρος που φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων Διστομιτών από τα ναζιστικά στρατεύματα τον Ιούνιο του 1944 και έχει αναγνωριστεί ως Μνημείο Πανελλαδικής Εμβέλειας της Σύγχρονης Ιστορίας της Ελλάδας ) , καθώς πιστεύουν ότι προσβάλλεται η ιερότητα του χώρου και η ιστορική μνήμη , συντασσόμαστε με τους πολίτες του Διστόμου απέναντι στην εγκατάσταση αιολικού πάρκου στη συγκεκριμένη περιοχή ( ΚΟΥΚΚΟΣ ).
Πιστεύουμε ότι με καλή πίστη από όλες τις πλευρές και πάντα με σεβασμό στο περιβάλλον , στην ηθική και στη νομιμότητα , μπορούν να βρεθούν κατάλληλες λύσεις προς όφελος όλων.
                                                        ΓΙΑ ΤΟ  Δ.Σ
         Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
      ΜΠΟΥΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ                                       ΚΑΡΑΛΗ ΓΙΟΥΛΗΕτικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[blogger][facebook]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget