Ψήφισμα των Κληρικών της Ι.Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας

Εμείς οι κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας που συγκεντρωθήκαμε σήμερα ημέρα Τρίτη, 25η Οκτωβρίου του 2016 υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Γεωργίου στο Κέντρο Επιμορφώσεως και Επικοινωνίας (Συνεδριακό Κέντρο) της Μητροπόλεώς μας στην Ευαγγελίστρια Αλιάρτου για την καθιερωμένη ετήσια Γενική Ιερατική Σύναξη μας, που έχει σκοπό τον προβληματισμό πάνω σε επίκαιρα ποιμαντικά και κοινωνικά ζητήματα, τον συντονισμό της εκκλησιαστικής διακονίας, την καθοδήγηση των κληρικών από τον Επίσκοπο, την ανταλλαγή απόψεων, την επικοινωνία και τη λήψη συλλογικών αποφάσεων.
 Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία και αγωνία μας για τις δυσμενείς εξελίξεις των τελευταίων ετών στον τόπο μας (οικονομική κρίση με όλες τις συνέπειες της,προσφυγικό-μεταναστευτικό πρόβλημα, επιβουλές εκ μέρους γειτονικών χωρών).Αισθανόμαστε ότι βρισκόμαστε μπροστά σε ένα νέο κύμα γενικευμένης εκκοσμίκευσης και επισημαίνουμε με προβληματισμό την εντεταμένη προσπάθεια να εξοβελισθεί από τη δημόσια ζωή κάθε έννοια ιερού και οσίου, ελληνορθόδοξης παράδοσης, πνευματικότητας και να τεθεί στο περιθώριο της κοινωνίας ο θεσμός της Εκκλησίας.
Αυτή εν ολίγοις είναι η «Ορθοδοξία» του σύγχρονου υλιστικού κατεστημένου, προς την οποία είμαστε αντίθετοι. Η όλη υπόθεση σχετικά με το χαρακτήρα και το περιεχόμενο του σχολικού μαθήματος των θρησκευτικών (ομολογιακό ή θρησκειολογικό ή πλουραλιστικό μάθημα) είναι μια ένδειξη για τη γενικώτερη περιρρέουσα πνευματική ατμόσφαιρα.
 Εκφράζουμε την απόφασή μας να σταθούμε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού μας και να τον στηρίξουμε ηθικά, πνευματικά αλλά και όπου είναι αναγκαίο και δυνατόν και υλικά.
 Θέλουμε να είναι η ενορία μια κοινότητα ζωντανή, μια όαση πνευματικού ανεφοδιασμού και αναψυχής και όχι μια ημιθανής δομή παροχής θρησκευτικών υπηρεσιών. Αναγνωρίζουμε την μεγάλη αξία και σημασία της οικογένειας, που είναι όχι μόνο θεμελιώδες κύτταρο της κοινωνίας, αλλά και σε ιδανικές συνθήκες μια μικρογραφία του Εκκλησιαστικού Σώματος, η κατ ́ οίκον Εκκλησία. Σαν υπεύθυνοι ποιμένες θεωρούμε βασικό χρέος μας και υπέρτατο καθήκον την με κάθε τρόπο στήριξη και ενίσχυση της ελληνικής οικογένειας, που δοκιμάζεται σε πολλά επίπεδα. 
Για μας η κοινωνία, η Ελληνορθόδοξη παιδεία και η οικογένεια αποτελούν αδιαπραγμάτευτες αξίες και θεμέλια του πολιτισμού της πατρίδας μας.
 Δηλώνουμε την εμπιστοσύνη μας προς τη νόμιμη και κανονική πνευματική μας ηγεσία, την σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας μας και στηρίζουμε τη διακριτική και αποφασιστική στάση του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ Ιερωνύμου, ο οποίος χειρίζεται με σύνεση και υπευθυνότητα την δημιουργηθείσα κατάσταση.
 Το ψήφισμα εγκρίθηκε από τους συνέδρους με συντριπτική πλειοψηφία δι ́ανατάσεως της χειρός.

Ψήφισμα των Κληρικών

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget