Συνεδρίαση του Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων με θέμα το μεταναστευτικό και τα λοιμώδη νοσήματα

Στα πλαίσια των προσπαθειών του Δήμου Θηβαίων, για την έγκαιρη πρόληψη, οργάνωση και υλοποίηση αποτελεσματικών μέτρων προστασίας και αποφυγής της ελονοσίας και άλλων ασθενειών που μεταδίδονται με διαβιβαστές, συνεδρίασε την Τετάρτη 31-08-2016, το Συμβούλιο Ένταξης Μεταναστών, μετά από πρόσκληση του προέδρου του ΣΕΜ κ. Δημήτρη Κουτσοδήμου με θέμα το μεταναστευτικό και τα λοιμώδη νοσήματα.
 Στη συνεδρίαση παραβρέθηκαν καλεσμένοι ο κ. Καμούτσης Αναστάσιος, ιατρός και Δημοτικός Σύμβουλος και ο κ. Περγαντάς Παναγιώτης , βιολόγος, επιστημονικός υπεύθυνος του προγράμματος της κουνουποκτονίας, που εφαρμόζεται σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο από την εταιρεία Βιοεφαρμογές ΕΠΕ , προκειμένου να ενημερώσουν τα μέλη του Συμβουλίου, στο οποίο μετέχουν και εκπρόσωποι μεταναστών, για το θέμα.
 Η ιατρικού περιεχομένου ενημέρωση από τον ιατρό κ. Καμούτση , αφορούσε την διαφοροποίηση εγχώριας και εισαγόμενης λοίμωξης, τους τρόπους μετάδοσης, τα προβλεπόμενα και ακολουθούμενα μέτρα πρόληψης, τα επιδημιολογικά στοιχεία για την περιοχή μας και τη συμμετοχή του Δήμου σε δράσεις πρόληψης και προστασίας.
 Με την συμβολή του κ. Παναγιώτη Περγαντά, καθορίστηκαν πρακτικές διαχείρισης, συνεργασίας και βελτιστοποίησης της αποτελεσματικότητας του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών, που εκτελεί ο Δήμος και η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα εντομολογικά και επιδημιολογικά δεδομένα.
 Τέλος, τα μέλη του ΣΕΜ αποφάσισαν τη συνέχιση των προσπαθειών για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση φορέων και δημοτών του Δήμου και τη διαμόρφωση δράσεων με στόχο τον περιορισμό της όχλησης και την ελαχιστοποίηση των κρουσμάτων ασθενειών, που μεταδίδονται με διαβιβαστές.

Συμβουλίου Ενταξης Μεταναστών Δήμου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget