Θανάσης Σκούμας - Πρωτοφανείς μεθοδεύσεις...

Έχουμε την πληροφόρηση, ότι ο Πρόεδρος της Κοινότητας Θίσβης, έχει αποστείλει στα τοπικά συμβούλια της περιοχής του πρώην Δήμου Θίσβης, ένα κείμενο για το θέμα της παραλίας στη Νούσα της Θίσβης, και τους ζητά να τοποθετηθούν επ' αυτού.
 Υπενθυμίζουμε, ότι α)Ο δήμαρχος, -χωρίς καμία νομιμοποίηση από το δημοτικό συμβούλιο- που είναι και μέλος της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ συνυπέγραψε με τον Προεδρο της ΔΙΑΒΙΠΕΘΙΒ ΑΕ, συμφωνία για δημιουργία δρόμου προς άλλο παραλιακό σημείο (Ντράσσα) εκτός του όρμου της Νούσας, αντί να εφαρμόσει την απόφαση 266/2015 του δημοτικού συμβουλίου, β) ο δήμαρχος προανήγγειλε τροποποίηση της απόφασης 266/2015 του δημ. συμβουλίου Θήβας, προκειμένου να ακουστεί η "ευρύτερη τοπική κοινωνία", και την περασμένη εβδομάδα συνευρέθηκαν οι πρόεδροι των τοπικών συμβουλίων της δημοτικής ενότητας του τέως δήμου Θίσβης (όλοι της παράταξης του δημάρχου), για να εκτελέσουν την εντολή του δημάρχου, γ) Οι πολίτες της τοπικής Κοινότητας Θίσβης, με δύο λαϊκές συνελεύσεις τους το 2015 και το 2016, εκφράζοντας την τοπική κοινωνία, ζητούν την αποκατάσταση της κοινοχρησίας του δρόμου προς την παραλία Αγγελή, στον όρμο της Νούσας και την απρόσκοπτη χρήση της παραλίας αυτής και αρνήθηκαν να δεχθούν την πρόταση για κατασκευή από τη ΒΙΠΕ Θίσβης, δρόμου σε άλλη σημείο (Ντράσσα) που δεν υπάγεται καν στα διοικητικά όρια της τ.κ. Θίσβης και δ)η Κίνηση Πολιτών Θίσβης, ενόψει των τελευταίων κινήσεων του Δήμαρχου και των προέδρων της παράταξης του, διακήρυξε ότι οι Θίσβιοι δεν θέλουν "Προστάτες" .
 Μακάρι οι πληροφορίες μας να είναι λάθος. Αν όμως μεθοδεύεται με αυτό τον άκομψο τρόπο, αντί της υπεράσπισης της κοινοχρησίας της οδού και της παραλίας και αντί της υπεράσπισης των αποφάσεων των λαϊκών συνελεύσεων των κατοίκων της Θίσβης, η υπεράσπιση των θέσεων της ΒΙΠΕ για τον αποκλεισμό των κατοίκων της Θίσβης από τα κοινόχρηστα πράγματα και τα συνταγματικά τους δικαιώματα, με αποφάσεις τοπικών συμβουλίων άλλων κοινοτήτων, τότε θα πρόκειται αφενός μεν για την υποκατάσταση των αποφάσεων των κατοίκων της Θίσβης, για τον τόπο τους, από άλλες κοινότητες και μέγα ηθικό και πολιτικό ζήτημα, αφού αφορά αιρετούς, που η αποστολή τους είναι να υπερασπίζονται, το Σύνταγμα, το δημόσιο συμφέρον και τον τόπο τους, τις παραλίες τους και να συμπαρίστανται στους κατοίκους γειτονικών κοινοτήτων που δέχονται αυτή την τεράστια αυθαιρεσία και όχι τις επιδιώξεις της ΒΙΠΕ. Και το σπουδαιότερο, θα συνιστά κατάργηση συνταγματικών δικαιωμάτων με κίνητρο την στήριξη πολιτικών σκοπιμοτήτων, από αιρετούς που έχουν ορκιστεί πίστη στο Σύνταγμα.
 Ζητάμε από τα μέλη των τοπικών συμβουλίων να δώσουν στη δημοσιότητα το κείμενο που κυκλοφορούν οι Πρόεδροι και να σταματήσει άμεσα ο δήμαρχος τις παρασκηνιακές μεθοδεύσεις του.

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget