Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων στην επιστολή Σταθά για στέγαση προσφύγων σε σπίτια

Αγαπητέ κ.Σταθά
Κατ` αρχήν σε ευχαριστώ για την εκ μέρου σου αναγνώριση ότι η πόλη των Θηβών είναι η πόλη που έχει δείξει, όσο καμία άλλη στην Ελλάδα,την ευαισθησία της στην υποδοχή και ενσωμάτωση των προσφύγων και μεταναστών διαχρονικά.
Πιστεύω όμως ότι το γεγονός αυτό δεν έχει αναγνωριστεί αναλόγως και απο την Πολιτεία διαχρονικά,ώστε να ενισχυθούν δεόντως οι υπηρεσιακές δομές του Δήμου μας(Νοσοκομείο,Αστυνομία κ.λ.π.).
Η πρότασή σου για τη στέγαση των προσφύγων σε σπίτια βεβαίως είναι σεβαστή και θα μπορούσε να εξετασθεί απο το Δημοτικό Συμβούλιο.Πλήν όμως θεωρούμε ότι στη παρούσα φάση κάτι τέτοιο είναι δύσκολο για τους παρακάτω λόγους:
α. Η κύρια ευθύνη για το εν λόγω θέμα ανήκει στα συναρμόδια Υπουργεία(Άμυνας και Μεταναστευτικής Πολιτικής).
Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε στις 22-6-2016 να προτείνει  τρεις(3) χώρους για φιλοξενία προσφύγων,απο τους οποίους εγκρίθηκε ως ο καταλληλότερος το πρώην εργοστάσιο ΣΑΓΙΡΟΓΛΟΥ στη Θήβα ο οποίος ήδη,προετοιμάζεται ώστε εντός των προσεχών ημερών να δεχθεί 700-800 πρόσφυγες.
Μετά τα παραπάνω η αξιόλογη πρότασή σου έρχεται στον Δήμο μας με σχετική καθυστέρηση,αφού η δημιουργία του Κέντρου έχει ήδη δρομολογηθεί με τρόπο που αποφάσισε η πολιτεία και δέχθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο πριν απο 3 μήνες.
Να είστε βέβαιος ότι η Δημοτική Αρχή,το Δημοτικό Συμβούλιο,οι φορείς και οι δημότες μας θα προσπαθήσουμε όσο είναι δυνατόν αφ` ενός η διαμονή των προσφύγων στη πόλη μας να είναι ανθρώπινη και αξιοπρεπής και αφ`
εταίρου να αποτραπούν τυχόν προβλήματα ασφάλειας και υγιεινής των δημοτών μας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΘΗΒΑΙΩΝ
ΣΠΥΡΙΔΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ

Απάντηση Δημάρχου Θηβαίων

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget