«Χαριτήσια 2016» - ΒΡΑΔΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΩΝ ΧΟΡΩΝ

Χαριτήσια 2016

 Τα «Χαριτήσια 2016» συνεχίστηκαν στον Ορχομενό, το βράδυ της Κυριακής 4 Σεπτεμβρίου, με μεγάλη επιτυχία. Ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά την κεντρική πλατεία του Ορχομενού και επιβράβευσε τα συμμετέχοντα χορευτικά συγκροτήματα με θερμό χειροκρότημα. Προς μεγάλη χαρά των χορευτών και χοροδιδασκάλων, που αφιλοκερδώς αφιερώνουν μεγάλο τμήμα από τον λιγοστό ελεύθερο χρόνο τους σε πολύωρες πρόβες, η συμμετοχή των πολιτών έδειξε για μία ακόμη φορά πως, σε πείσμα των καιρών, η παράδοση στον τόπο μας είναι ζωντανή στις ψυχές όλων μας.
 Τα χορευτικά συγκροτήματα που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Δήμου Ορχομενού ήταν ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού, ο Σύλλογος «Άσκηση-Υγεία-Ψυχαγωγία» Ορχομενού, το τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Χαριλάου Θεσσαλονίκης «Οι Τρεις Ιεράρχες». Αξιοσημείωτο γεγονός το ότι ο πρόεδρος του συλλόγου από τη Θεσσαλονίκη ο κ. Γιώργος Βούλγαρης πριν από 50 περίπου χρόνια τελείωσε το τότε ιδιωτικό Γυμνάσιο Ορχομενού των Κωνσταντίνου Αργυρίου και Ειρήνης Βούλγαρη.
 Την εκδήλωση άνοιξε η παρουσιάστρια της βραδιάς και καθηγήτρια φυσικής αγωγής κ. Μαρία Κραβαρίτη του συλλόγου «Άσκηση-Υγεία-ψυχαγωγία», που αφού ευχαρίστησε τα χορευτικά συγκροτήματα και τους χορηγούς των εκδηλώσεων, κάλεσε τον Δήμαρχο Ορχομενού και πρόεδρο της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκά Υπερήφανο. Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τους χορευτές και συλλόγους και εξέφρασε την ιδιαίτερη χαρά του που μετά από τόσες δεκαετίες συναντήθηκε πάλι με τον κ. Βούλγαρη. Ακόμη ανακοίνωσε πως το αρχαιολογικό πάρκο Ορχομενού θα ξεκινήσει σύντομα αφού οι διαδικασίες για την έγκριση προς την αρχαιολογική υπηρεσία, που με την εποπτεία της θα υλοποιηθεί, βρίσκονται στο τελικό στάδιο. Τέλος ευχήθηκε καλή διασκέδαση και υποσχέθηκε πως πριν το τέλος της τρίτης θητείας του ο Ορχομενός θα έχει αναβαθμιστεί.
 Ο πρόεδρος του Θεσσαλονικιώτικου συλλόγου κ. Βούλγαρης, στην αντιφώνησή του είπε πως αισθάνεται Ορχομένιος λόγω των μαθητικών χρόνων που έζησε στον Ορχομενό, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την πρόσκληση, τον εφημέριο πατέρα Χαράλαμπο για την φιλοξενία στον κοιτώνα του Αγίου Ιωάννη και την ξενάγηση και μετέφερε την αγάπη του Δήμου Θεσσαλονίκης.
 Το χορευτικό πρόγραμμα άρχισε με τον σύλλογο Χαριλάου Θεσσαλονίκης σε χορούς της βόρειας Ελλάδας, συνεχίστηκε με το τμήμα Παράδοσης και Χορού Αγίου Δημητρίου με χορούς της Ρούμελης σε διδασκαλία του κ. Χρήστου Φλωκατούλα, και το πρώτο μέρος έκλεισε και πάλι με τους καλεσμένους από τη Θεσσαλονίκη σε χορούς των νησιών του Αιγαίου σε διδασκαλία του κ. Ζήση Οικονόμου.
 Στην αρχή του δεύτερου μέρους της βραδιάς έγιναν διάφορες απονομές και ανταλλαγές δώρων και ο σύλλογος «Άσκηση-Υγεία-Ψυχαγωγία» Ορχομενού στροβιλίστηκε σε χορούς από την Κωνσταντινούπολη σε διδασκαλία της κ. Μαρίας Κραβαρίτη. Το πρόγραμμα έκλεισε ο Λαογραφικός Όμιλος Ορχομενού που παρουσίασε χορούς Θεσσαλονίκης σε διδασκαλία του κ. Κώστα Πατσαλή.
 Την εκδήλωση μαζί με το πλήθος των δημοτών παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ορχομενού με τη σύζυγό του Ευγενία, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Λάμπρος Ρόδης, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Γιάννης Νταβαλούμης, Χρήστος Μπαμπλέκος και Θύμιος Φεργαδιώτης, η εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος κ. Βαρβάρα Σκαγιάκου, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Θανάσης Ρουμελιώτης και κ. Έλενα Γεωργίου, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Ορχομενού κ. Βασίλης Τάγκαλης, ο τοπικός σύμβουλος Ορχομενού κ. Γιώργος Βούτσας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Παύλου κ. Ηρακλής Ντουφεξής, ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου κ. Γιάννης Πάνου και ο εφημέριος της Παναγίας Σκριπούς πατέρας Χαράλαμπος με την πρεσβυτέρα Μαρία.

 Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους χορηγούς των εκδηλώσεων «Χαριτήσια 2016»: 1. Βούλγαρης Αλέξης- Παναγώτας Αντώνης Ο.Ε.- ΕΞΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ 2. Γεωργαράς Κωνσταντίνος – Χωματουργικές εργασίες 3. Γούλας Δημήτριος- Χωματουργικές εργασίες 4. Καντάς Ηλίας – Τεχνική εταιρεία 5. Καράλας Άγγελος – Πρατήριο καυσίμων 6. Καρατζάς Χρήστος – Συνεργείο μηχανημάτων 7. Κουρεντής Δημήτριος – Φούρνος 8. Λουκάς Βασίλης – Ηλεκτρικές Εγκαταστάσεις 9. Στεργίου Κωνσταντίνος –Ενοικιαζόμενες επιπλωμένες γκαρσονιέρες στην Αιδηψό και 10. Φίλωνας Καραμπέτσος.
 Τέλος αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στην ομάδα διοργάνωσης των εκδηλώσεων με «πρωτεργάτη» την τοπική σύμβουλο Ορχομενού κα Γιάννα Τουλούπη-Γκικοπούλου.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget