Βοιωτία: 1110 μετανάστες για εργάτες γης - υπεγράφη η νέα ΚΥΑ

εργάτες γης

Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2671 αποφασίστηκε η αύξηση του αριθμού παράτυπων εργατών γης για κάθε περιφέρεια. Σύμφωνα με τον παραπάνω νόμο, ο νομός Βοιωτίας δικαιούται να απασχολήσει 1110 αλλοδαπούς εργάτες.
 Οι αγρότες έχουν το δικαίωμα να ζητήσουν έγκριση για κατ’ εξαίρεση απασχόληση διαμενόντων μεταναστών, οι οποίοι θα ασφαλίζονται πλέον με εργόσημο. Η αίτηση θα υποβάλλεται στο Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης. Μαζί με την αίτηση, οι αγρότες καλούνται να υποβάλουν την Ενιαία Δήλωση Καλλιέργειας ή Εκτροφής του προηγούμενου έτους και τα προβλεπόμενα στο νόμο δικαιολογητικά. Οι αιτήσεις θα εξετάζονται με χρονική προτεραιότητα υποβολής.
 Τα οφέλη για τον ΟΓΑ αναμένεται να είναι εντυπωσιακά αφού θα προστεθούν σημαντικά ποσά λόγω του εργοσήμου. Παράλληλα υπολογίζεται πως ο αγροτικός κόσμος, συνολικά, θα δικαιολογήσει ετήσια έξοδα κοντά στο 1 δισ. ευρώ, γεγονός που σημαίνει ότι θα μειώσει το δηλούμενο φορολογικό εισόδημά του κατά αντίστοιχο ποσό. Τέλος, το μέτρο είναι ιδιαίτερα σημαντικό και για την αξιοπρεπή εργασία των μεταναστών εργατών γης.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget