φυλακές Ελεώνα Θήβας - νέα δημόσια επιστολή προς τον υπουργό Δικαιοσύνης

 Κύριε υπουργέ,
στη πρόσφατη επίσκεψή σας στο κατάστημα κράτησης γυναικών Ελεώνα Θήβας, μάταια οι πτέρυγες Β, Γ και Ε περίμεναν την επίσκεψή σας ώστε να μπορέσουν να συνομιλήσουν μαζί σας.Η φυλακή κύριε υπουργέ αποτελείται από επτά πτέρυγες. Επισκεφθήκατε τις "μωρομάνες", το παράρτημα με τις ανήλικες και την Α' πτέρυγα.
Θα θέλαμε να μας γνωστοποιήσετε σε ποιου υπουργείου τη δικαιοδοσία εντάσσονται οι Β, Γ και Ε πτέρυγες για να απευθυνθούμε, καθώς φάνηκε ότι δεν εντάσσονται στο υπουργείο Δικαιοσύνης.
 Μετά λύπης, απογοήτευσης και αγανάκτησης, διαπιστώνουμε εκ νέου ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά σας η αλλαγή του ποινικού κώδικα καθώς και οι πραγματικά ευεργετικές διατάξεις για την αποσυμφόρηση των φυλακών.
 Η πρόσφατη παράταση των διατάξεων των 2/5 έως 10 έτη και του 1/3 "κλειστό" άνω των δέκα ετών, δεν βοήθησαν, αντιθέτως ωθούν πολλούς κρατούμενους να απέχουν από τις εργασίες τους.
 Δεν ζητούμε απαλλαγή των αδικημάτων, ζητούμε το αυτονόητο για επανένταξη στη κοινωνία ως ενεργοί πολίτες δίνοντάς μας μια δεύτερη ευκαιρία.
 Ο κάθε κρατούμενος στοιχίζει στον κρατικό προυπολογισμό 28.50 ευρώ/ημερησίως επιβαρύνοντας επιπρόσθετα τα ίδια δυσβάστακτα βάρη στον ελληνικό λαό καθώς και στις οικογένειές μας.
 Ζητούμε:
 α) Να εφαρμοστεί το 1/5 σε ποινές έως 10 έτη και σε κάποιες περιπτώσεις μετατροπή σε κοινωνική εργασία ή δοσοποιήσή τους και μεταφορά στην αρμόδια ΔΟΥ.
 β) Το 1/3 από 10 και άνω έτη υπολογιζόμενα και τα ημερομίσθια, διότι θεωρούμε ότι μια τέτοια διάταξη έχει δυο παραμέτρους: Τον σωφρονισμό του κρατούμενου και το ευεργέτημα του Νόμου να μπορέσει να έχει σύντομα μια δεύτερη ευκαιρία.
 γ) Να λάβετε σοβαρά υπόψιν, ότι κάποιες εργασίες είναι εξοντωτικές και δύσκολες, που ο υπολογισμός τους θα πρέπει να είναι καλύτερος από αυτόν που ισχύει σήμερα.
 δ) Στις "μωρομάνες" να υπάρξει τροποποίηση της ποινής προς το καλύτερο, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του συμβουλίου και με δεκτές από τη μεριά μας όλες τις προυποθέσεις που μπορεί να απαιτήσει ο Δικαστής
 ε) Θεωρούμε ότι οι ποινές που επιβάλλονται τόσο πρωτόδικα όσο και στο Εφετείο είναι εξοντωτικές. Μια στις δύο υποθέσεις έχουν την κατηγορία της "εγκληματικής οργάνωσης" με αποτέλεσμα αυτοί οι κρατούμενοι να εξαιρούνται από ευεργετικές διατάξεις.
 Κύριε υπουργέ, θεωρούμε άσκοπο να συγκεντρώσουμε εκ νέου υπογραφές ως προς την επιστολή μας. Όλες οι προηγούμενες επιστολές φέραν την υπογραφή όλων των κρατούμενων των γυναικείων φυλακών Ελεώνα Θήβας. Είναι αυτονόητο μετά από συζητήσεις όλες οι πτέρυγες είναι σύμφωνες ως προς τα αιτήματα και την επιστολή προς εσάς.
 Σας καλούμε να σκύψετε στα αιτήματά μας χωρίς αοριστίες και ασάφειες όπως έχουμε διαπιστώσει κατά το παρελθόν.


Κρατούμενες Κ.Κ.Γ.Ε.Θ.

φυλακές Ελεώνα Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget