Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα που διέπραττε ληστείες σε Βοιωτία και Εύβοια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα ημεδαπών, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών, σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.
 Συνελήφθησαν (4) μέλη της σπείρας, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη συνεργός τους. Στο πλαίσιο της ενδελεχούς αστυνομικής έρευνας, εξιχνιάστηκαν συνολικά (1) ληστεία, (12) κλοπές και (4) απόπειρες κλοπών.
 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
 Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές κ.α., η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (13.000) ευρώ.
 Εξαρθρώθηκε εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας ενέχονται στη διάπραξη ληστείας και σωρείας κλοπών και αποπειρών κλοπών (κυρίως από οικίες), σε διάφορες περιοχές της Βοιωτίας και της Εύβοιας.
 Συνελήφθησαν, χθες (11-09-2016) το πρωί, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Θηβών και του Τμήματος Τροχαίας Χαλκίδας, τέσσερις (4) ημεδαποί, ηλικίας 21, 20, 19 και 16 ετών αντίστοιχα.
 Οι συλληφθέντες εντοπίστηκαν επί της επαρχιακής οδού Μουρικίου – Χαλκίδας, να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, το οποίο χρησιμοποιούσαν ως μέσο μεταφοράς και τέλεσης των εγκληματικών τους πράξεων.
 Το ανωτέρω όχημα κατασχέθηκε από τους αστυνομικούς, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται για να συλληφθεί ένας ακόμη 28χρονος ημεδαπός συνεργός τους.
 Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, διάπραξη ληστείας και διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.
 Ειδικότερα, στο πλαίσιο της μεθοδικής και εμπεριστατωμένης έρευνας που διενεργήθηκε από το Τμήμα Ασφαλείας Θηβών, σε συνεργασία με το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας, τα Αστυνομικά Τμήματα Βαγίων και Ορχομενού, αλλά και του Αστυνομικού Σταθμού Αλίαρτου, εξιχνιάστηκαν συνολικά μία (1) ληστεία, δώδεκα (12) κλοπές και τέσσερις (4) απόπειρες κλοπών.
 Όπως διακριβώθηκε, τα μέλη της σπείρας, τουλάχιστον από τις αρχές Ιουνίου του τρέχοντος έτους, είχαν συστήσει δομημένη εγκληματική ομάδα, με διαρκή δράση, σκοπός της οποίας ήταν η διάπραξη κλοπών και ληστειών.
 Αναλυτικότερα οι δράστες, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, ενέχονται συνολικά στις ακόλουθες εγκληματικές πράξεις:
 Περιοχές Βοιωτίας
 Ληστεία σε βάρος ανήλικου ημεδαπού, σε περιοχή της Θήβας, όπου με τη χρήση βίας, αφαίρεσαν από την κατοχή του ένα κινητό τηλέφωνο.
(3) κλοπές από οικίες σε περιοχές της Θήβας.
Κλοπή τσάντας από ημεδαπή, πλησίον του Σταθμού ΟΣΕ Θηβών.
(2) κλοπές από οικίες σε περιοχές του Ορχομενού.
Κλοπή από οικία στην περιοχή των Βαγίων.
Κλοπή από οικία στην περιοχή των Θεσπιών.
Κλοπή από οικία στην περιοχή του Λεονταρίου.
Κλοπή και απόπειρα κλοπής από οικίες σε περιοχές της Αλίαρτου.
Στην ευρύτερη περιοχή της Χαλκίδας
 Κλοπή και (3) απόπειρες κλοπών από οικίες.
Κλοπή από πρατήριο υγρών καυσίμων.
Η λεία που αποκόμισαν, από την παράνομη δράση τους, περιλαμβάνει κυρίως χρηματικά ποσά, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, τηλεοράσεις, φορητοί Η/Υ κ.λ.π.), η συνολική αξία των οποίων υπερβαίνει τις (13.000) ευρώ.
 Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελία Πρωτοδικών Θηβών και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν ενώπιον του κ. Ανακριτή Θηβών.

ληστείες σε Βοιωτία και Εύβοια

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget