Αλαλούμ με τον ΕΝΦΙΑ στα χωράφια από τους υπουργούς της κυβέρνησης

ΕΝΦΙΑ στα χωράφια

«Οι αγρότες για τα αγροτεμάχια θα πληρώσουν το ελάχιστο ποσό του ΕΝΦΙΑ», τόνισε μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου και λίγο αργότερα το υπουργείο Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση διαβεβαιώνοντας πως «τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών».
Πάντως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης τόνισε πως οι χρήσεις γης είναι αυτές που καθορίζουν τις αντικειμενικές αξίες, ενώ σημείωσε με έμφαση ότι «αν μια έκταση είναι ακαλλιέργητη δεν σημαίνει ότι αλλάζει η χρήση γης».
 Όσον αφορά την ανακοίνωση του υπ. Οικονομικών το πλήρες περιεχόμενό της έχει ως εξής: «Σε σχέση με διάφορα δημοσιεύματα που αναφέρονται στον ΕΝΦΙΑ, για την αποκατάσταση της αλήθειας σημειώνουμε ότι:
 1) Τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ των πολιτών. Αυτό γίνεται επειδή παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των πολιτών οι οποίοι και καλούνται το επόμενο διάστημα να διορθώσουν τις δηλώσεις τους.
 2) Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα εξοφληθεί σε 5 δόσεις και όχι σε 4, αρχής γενομένης από το τέλος Σεπτεμβρίου. Τα δημοσιεύματα που μιλούν για Αύγουστο δεν ισχύουν.
 3) Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ θα είναι στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Όσα δημοσιεύματα μιλούν για αύξηση του συνολικού ποσού του ΕΝΦΙΑ, δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Υπάρχει, βέβαια, ανακατανομή των βαρών από τις μικρές στις μεγάλες περιουσίες.
 4) Οι απαλλαγές του ΕΝΦΙΑ θα ισχύουν ακριβώς όπως και πέρυσι. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή όσοι έχουν εισοδήματα από υψηλούς τόκους.
 5) Δεν αλλάζει τίποτα σε σχέση με το ύψος των εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων. Δηλαδή δεν χάνουν την απαλλαγή άνεργοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, ανεξάρτητα του ύψους των τόκων που έχουν».
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget