ΔΗΜΟΣΙΟ: Τι αλλάζει σε μισθούς - επιδόματα - ειδικά μισθολόγια

μισθούς - επιδόματα - ειδικά μισθολόγια

Μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου αναμένεται να έχει ψηφιστεί το νομοσχέδιο του Υπουργείου Οικονομικών, για τον εξορθολογισμό των ειδικών μισθολογίων, που θα επιφέρει αλλαγές στις αποδοχές 250.000 δημοσίων υπαλλήλων.Το σχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση προβλέπει:
 Ενσωμάτωση των ειδικών επιδομάτων στο βασικό μισθό.
Μείωση και συγχώνευση των ειδικών μισθολογίων σε 10 από 20 που είναι σήμερα.
Διατήρηση των 4 επιδομάτων που ισχύουν και στον υπόλοιπο δημόσιο τομέα.
Η ενσωμάτωση των επιδομάτων στον βασικό μισθό αναμένεται να επιφέρει μειώσεις στις βασικές αποδοχές 3 – 5%, λόγω αύξησης των ασφαλιστικών εισφορών.
 Στόχος της πρότασης της Κυβέρνησης – που βρίσκει ισχυρές αντιστάσεις από τους δανειστές που επιθυμούν σταδιακή μείωση των επιδομάτων από 20 σε 10 την επόμενη χρονιά – είναι η διατήρηση των τεσσάρων βασικών επιδομάτων: Επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, οικογενειακή παροχή, κίνητρο επίτευξης στόχων και κίνητρο επίτευξης δημοσιονομικών στόχων.
 Τα ειδικά επιδόματα που σχεδιάζεται να ενσωματωθούν στους μισθούς των αμειβομένων με ειδικά μισθολόγια, καταλαμβάνουν ένα σημαντικό ποσοστό των συνολικών αποδοχών, που φτάνουν σε αρκετές περιπτώσεις και το 40%.
 Ποιες κατηγορίες υπαλλήλων υπάγονται στα ειδικά μισθολόγια
 Δικαστικοί λειτουργοί
Προσωπικό Νομικού Συμβουλίου του Κράτους
Ιατροδικαστές
Μέλη ΔΕΠ
Μέλη ΤΕΙ
Ερευνητές
Ειδικοί λειτουργοί επιστήμονες
Προσωπικό ΚΕΠΕ (Ερευνητές)
Καθηγητές Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας
Προσωπικό παιδαγωγικού ινστιτούτου
Γιατροί ΕΣΥ
Διπλωματικοί Υπάλληλοι
Αρχιερείς
Μουσικοί
Ένστολοι (ΕΛ.ΑΣ., Λιμενικό Σώμα).
Οι ευνοημένοι
 Σύμφωνα με πληροφορίες, από την κατάργηση των επιδομάτων στα ειδικά μισθολόγια και τη μερική ενσωμάτωσή τους στον βασικό μισθό θα υπάρξουν μικρές κατηγορίες υπαλλήλων,  που μπορεί να ευνοηθούν.
 Χαρακτηριστικά αναφέρεται το παράδειγμα της ενσωμάτωσης επιδομάτων στα μισθολόγια των Καθηγητών Πανεπιστημίων, των ερευνητών και των εργαζομένων σε Ινστιτούτα Ερευνών.
 Στην προοπτική της ενσωμάτωσης των τριών ειδικών μισθολογίων σ’ ένα, ευνοημένοι αναμένεται να είναι οι ερευνητές, καθώς λαμβάνουν τους χαμηλότερους βασικούς μισθούς.
 Τα νέα ειδικά μισθολόγια νομοθετούνται, τώρα, ισχύουν αμέσως μετά τη νομοθέτησή τους και άρα την 01/01/2017 και στη θεωρητική περίπτωση, που τα νέα ειδικά μισθολόγια «πάγωναν», αυτά που θα «πάγωναν» θα ήταν τα μισθολόγια που προβλέπονταν από το νέο νόμο.
  
ΠΗΓΗ: epoli.gr από ΕΘΝΟΣ
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

[facebook][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget