Θανάσης Σκούμας - αυταρχισμός και μετατροπή του Δ. Σ. Θήβας σε επικυρωτή αποφάσεων ανέλεγκτων κέντρων

Συγκαλείται έκτακτο δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Θηβαίων για να θεραπευθεί η έλλειψη έγκρισης του κατεπείγοντος από το χθεσινό δημοτικό δημοτικό συμβούλιο (και για το ΦΟΔΣΑ ΑΕ και για την χορήγηση παράτασης σχετικά με την επέκταση της ΔΕΥΑΘ σε όλο τον Καλλικρατικό Δήμο Θηβαίων).
Η απόφαση του ΦΟΔΣΑ ΑΕ για την τακτική συνέλευση έχει ημερομηνία 1-6-2016, και η απόφαση της ΔΕΥΑΘ, που επίσης ήρθε ως εκτός ημερήσιας διάταξης θέμα στο χθεσινό συμβούλιο, έχει ημερομηνία 19-05-2016 (αριθμός απόφασης 73 / 19-05-2016.
Καμία ουσιαστική εξήγηση δεν δόθηκε σχετικά με την μη εγγραφή τους ως θεμάτων στην ημερήσια διάταξη και απαιτούν την επιβολή έκτακτης διαδικασίας.
Ο Δήμαρχος, κ. Σπύρος Νικολάου, για να επιτύχει τις πολιτικές του σκοπιμότητες, απαιτεί το δημοτικό συμβούλιο να μην έχει λόγο, αφού καθιστά τη λειτουργία του δημοτικού συμβουλίου, μία έκτακτη διαδικασία και όχι διαδικασία δημοκρατικής λειτουργίας, διεπόμενης από τις αρχές της ενημέρωσης, προετοιμασίας, πληροφόρησης και δημοκρατικής έκφρασης των δημοτικών συμβούλων. Ειδικά μάλιστα με θέματα που άπτονται της οικονομικής διαχείρισης και οικονομικής λογοδοσίας μιας ανώνυμης εταιρείας του ΦΟΔΣΑ ΑΕ, που λαμβάνει σημαντική οικονομική χρηματοδότηση από το Δήμο Θηβαίων, χωρίς να ενημερώνεται για την οικονομική της διαχείριση το δημοτικό Συμβούλιο, λειτουργώντας ανέλεγκτα. Και στην ουσία, απαιτεί λευκή επιταγή από το δημοτικό συμβούλιο, χωρίς καμία συζήτηση για την ταμπακιέρα, για να εγκρίνει ως εκπρόσωπος του Δήμου τις προειλημμένες αποφάσεις του περιφερειακού ΦΟΔΣΑ ΑΕ, που αφορούν την οικονομική του διαχείριση.
Εμφανέστατα εκδηλώνει χωρίς αναστολές, τον αυταρχισμό του, καταρρακώνοντας το κύρος του δημοτικού συμβουλίου, μεταβάλλοντας το, σε όργανο τυπικής επικύρωσης των αποφάσεων που λαμβάνονται στον παρανόμως συσταθέντα περιφερειακό ΦΟΔΣΑ ΑΕ και μετατρέποντας το θεσμό του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, σε ρόλο εντολοδόχου του δημάρχου.

Θανάσης Σκούμας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget