Ανακοίνωση του Σωματείου Ιδ.Υπαλλήλων Λιβαδειάς για τον "ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟ"‏

Συνάδελφοι στην Μαρινόπουλος ΑΕ,
Χθες Τρίτη 28/6/2016 ο ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ κατέθεσε αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.Εμείς θα μείνουμε άπραγοι κοιτώντας τις εξελίξεις;
 Η συζήτηση που έγινε στη Γενική Συνέλευση της Αθήνας πριν 2 ημέρες φανέρωσε πως υπάρχουν αγωνιστικές διαθέσεις και συνάδελφοι που θα μπουν μπροστά για την ενημέρωση και την οργάνωση του αγώνα εναντία στην ολομέτωπη επίθεση της εργοδοσίας.
Τονίστηκε ότι πρέπει να γίνει ζήτημα όλου του κλάδου, αφού οι επιπτώσεις στην Μαρινόπουλος ΑΕ θα επηρεάσουν συνολικά τους εργαζόμενους στο εμπόριο, όπως επίσης θα επιφέρει χτυπήματα και σε εργαζόμενους άλλων κλάδων.
 Δεν θα αφήσουμε τις ζωές μας να τις καθορίζουν ο Μαρινόπουλος, οι μεγαλέμποροι, οι Τραπεζίτες και οι Βιομήχανοι, δε θα γίνουμε έρμαια των πληροφοριών μέσω δημοσιευμάτων.
 Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων ήδη έχει ξεκινήσει εκστρατεία ενημέρωσης των συναδέλφων για τις αποφάσεις της γενικής συνέλευσης. Καλούμε τους συναδέλφους με πνεύμα πρωτοβουλίας να συγκεντρωθούν όλοι σε κάθε κατάστημα, να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τις εξελίξεις στην εταιρεία και να υιοθετήσουν τα αιτήματα μας, να συμμετέχουν στα καλέσματα και στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
 Να συγκροτήσουν επιτροπή αγώνα που θα έχει την ευθύνη να επικοινωνεί με το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λιβαδειάς για τον καλύτερο συντονισμό και τη κοινή δράση σε περισσότερα καταστήματα σε πανελλαδικό επίπεδο. Η επιτροπή αγώνα να βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε συνεχή επικοινωνία με το κλαδικό σωματείο. Να επιδιώκει ενιαία στάση και δράση των συναδέλφων στο κατάστημα. Μαζί να οργανώσουμε την ενημέρωση της γειτονιάς, των καταναλωτών για να βρεθούν συμπαραστάτες στον αγώνα μας.
 Απαιτούμε από την εργοδοσία και την κυβέρνηση:
 > Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας! Κανένας συνάδελφος να μην απολυθεί, να μην εξαναγκαστεί σε παραίτηση ή οικειοθελή αποχώρηση. Να μην τολμήσει ο Μαρινόπουλος να οδηγήσει στην ανεργία 12.000 εργαζόμενους
 > Καμία καθυστέρηση στην καταβολή ολόκληρου του μισθού και των επιδομάτων. Σε περίπτωση που η εργοδοσία δεν καταβάλει τους μισθούς του Ιούνη την καθορισμένη ημέρα, απαντάμε άμεσα με αγωνιστική κινητοποίηση. Ειδικά σε αυτές τις συνθήκες δεν αφήνουμε ούτε δευτερόλεπτο σε ενδεχόμενη καθυστέρηση του μισθού!
 > Μετά την προσφυγή της εταιρείας στο άρθρο 99 προσαρμόζουμε άμεσα τις διεκδικήσεις μας, διασφαλίζοντας να μπουν πρώτα οι απαιτήσεις μας απέναντι στην εταιρεία έναντι των υπολοίπων (προμηθευτών, τραπεζών κλπ).
 Είμαστε αποφασισμένοι να πάρουμε όλα τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσουμε τις θέσεις εργασίας, τα δεδουλευμένα, όλα τα δικαιώματα μας, όλα όσα απαιτούμε! Είμαστε έτοιμοι για μεγάλο αγώνα, με όλους τους τρόπους, με πολύμορφη δραστηριότητα.
 Ζητάμε τη στήριξη και την αλληλεγγύη όλων!
 Όλοι οι εργαζόμενοι σε κάθε κατάστημα, με οποιαδήποτε μορφή εργασιακής σχέσης να απαντήσουμε ενωμένοι! Να μην περάσει ο διαχωρισμός ανάμεσα μας, να μην περάσουν αντιλήψεις στις γραμμές μας που σχετίζονται με την αναδιάρθρωση της επιχείρησης, την επιλογή κλεισίματος καταστημάτων.
 Καλούμε όλους τους συνάδελφους σε σύσκεψη την Πέμπτη 30 Ιούνη στις 7.00 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς για την καλύτερη οργάνωση του αγώνα μας
 Δυναμώνουμε τη δράση μας, τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες
 Συντονιζόμαστε με τους εργαζόμενους της επιχείρησης σε άλλες περιοχές

ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ-άρθρο 99

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget