ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ – ανακοίνωση για τα αποτελέσματα του συνεδριου του Εργατικού Κέντρου Θήβας

Στις 27 και 28 Ιουνίου 2016 πραγματοποιήθηκε το 15ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας, μέσα σε κλίμα νοθείας και παρατυπιών.Χαρακτηριστικά:
 Δεν έγινε δεκτή αίτηση εγγραφής του Σωματείου Φαρμάκου που αριθμεί πάνω από 200 μέλη, με συνεχή παρουσία και δράση στην περιοχή.
Το συνέδριο του ΕΚΘ ήταν προγραμματισμένο για τον Οκτώβρη του 2016 αλλά με απόφαση της πλειοψηφίας της Διοίκησης (ΣΑΕΚΕ-ΑΣΚ-ΔΑΚΕ) επισπεύτηκε, δεδομένου ότι υπήρχαν προγραμματισμένες εκλογές σε πάνω από 10 Σωματεία για την περίοδο Ιούνης - Οκτώβρης μη τυχόν και υπάρξει  αλλαγή των συσχετισμών.
Καταγγέλθηκαν από τη ΔΑΣ συγκεκριμένα στοιχεία που αφορούσαν  διπλοψηφίες σε Σωματεία και σύμφωνα με αυτές δεν θα έπρεπε να λάβουν μέρος στο συνέδριο  συγκεκριμένοι αντιπρόσωποι.
7 πρωτοκλασάτα στελέχη της ΣΑΕΚΕ και μέλη της Διοίκησης του ΕΚΘ εμφανίζονται να έχουν ψηφίσει σε 3 σωματεία, άλλοι σε 2 κλαδικά, για 2 ομοσπονδίες, 2 φορές για ΕΚΘ, κ.τ.λ.
Υπήρξε αντιπρόσωπος, τον οποίο επανέφεραν, ενώ εμφανιζόταν να είχε αντικατασταθεί από άλλον, και δε συμμετείχε στις προηγούμενες 2 συνελεύσεις.
Για όλα τα παραπάνω και αφού ενημερώθηκε το Σώμα από τους αντιπροσώπους της ΔΑΣ, η παράταξη υπέβαλλε τις σχετικές ενστάσεις. 
 Ήταν ένα συνέδριο - παρωδία, πέρα από τα προβλήματα και τις πραγματικές ανάγκες των εργαζομένων, που συνιστά πραγματικό εκφυλισμό του εργατικού, συνδικαλιστικού κινήματος της περιοχής.
 Η ΔΑΣ προσπάθησε να αναδείξει τα προβλήματα που βιώνουν οι εργαζόμενοι της περιοχής, τις ευθύνες του κράτους, της εργοδοσίας και του εργοδοτικού - κυβερνητικού συνδικαλισμού.
 Η ΔΑΣ πρόβαλλε τις σύγχρονες ανάγκες της εργατικής τάξης και την ελπίδα για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος με την άνοδο των ταξικών αγώνων και τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων.
 Παρόλες τις νοθείες και τα αλισβερίσια, η ΔΑΣ συμμετέχει στη νέα Διοίκηση του ΕΚΘ με 2 έδρες και ποσοστό16,47% (2 έδρες & 15,95% το 2013).
 Η ΔΑΣ θα σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και θα υπερασπιστεί τους δίκαιους αγώνες της εργατική τάξης με συνεχή ενημέρωση και την οργάνωση της πάλης για τις νέες επιθέσεις που θα δεχτούμε στα εργασιακά, ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα.

Συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Θήβας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget