Ταξίδι με αυτοκίνητο: 8 κόλπα για να μην ζαλίζεστε στην διαδρομή

Για πολλούς ταξιδιώτες, η διαδρομή με το αυτοκίνητο είναι μια μίνι ταλαιπωρία, επειδή έχουν ναυτία και ζαλίζονται πολύ. Αυτό είναι γνωστό και ως “ασθένεια κίνησης”, αλλά έχει επικρατήσει ως “ναυτία” ή “ζαλάδα” στο ταξίδι. Είναι μια πολύ κοινή διαταραχή του έσω ωτός που προκαλείται από επαναλαμβανόμενη κίνηση.
 Ο καθένας μπορεί να έχει ναυτία στο ταξίδι με το αυτοκίνητο, αλλά οι άνθρωποι διαφέρουν ως προς την ευαισθησία τους σε αυτό το φαινόμενο. Η ναυτία στο ταξίδι με αυτοκίνητο επηρεάζει συνήθως τα παιδιά από 2 μέχρι 12 ετών, τις έγκυες γυναίκες και τα άτομα που είναι επιρρεπή σε ημικρανίες.
 Τα συμπτώματα της ναυτίας είναι:
 Τάση για εμετό
Ζαλάδα
Εφίδρωση
Αίσθηση αδιαθεσίας
Αυτά τα συμπτώματα “πηγάζουν” από το εσωτερικό αυτί (λαβύρινθος), λόγω των αλλαγών στην αίσθηση της ισορροπίας του ατόμου.
 Ναυτία: Τι να κάνετε για να μην ζαλίζεστε στο ταξίδι με αυτοκίνητο
 Μπορεί να είναι αδύνατο να αποτρέψετε κάθε περίπτωση ναυτίας, αλλά οι παρακάτω συμβουλές σίγουρα θα σας βοηθήσουν να μειώσετε σημαντικά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων:
 Αποφύγετε την κατανάλωση αλκοόλ γενικά, αλλά και τροφών, ή υγρών, που ξέρετε από εμπειρία ότι δεν... ταιριάζουν στο στομάχι σας. Τα “βαριά”, πικάντικα, ή πλούσια σε λιπαρά φαγητά θα επιδεινώσουν τα συμπτώματα της ναυτίας στο ταξίδι.
Αποφύγετε τις ισχυρές οσμές από τρόφιμα, ή από αρώματα στο αυτοκίνητο.
Μην κάθεστε ανάποδα προς την φορά κατεύθυνσης του αυτοκινήτου.
Καθίστε στο μπροστινό κάθισμα του αυτοκινήτου.
Μην διαβάζετε, ενώ ταξιδεύετε.
Αν νιώσετε τα πρώτα συμπτώματα ζαλάδας, θα σας βοηθήσει το να κρατάτε το βλέμμα σας σταθερό στον ορίζοντα, ή σε ένα σταθερό σημείο.
Ανοίξτε το παράθυρο για να χτυπήσει φρέσκος αέρας.
Πριν το ταξίδι, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας για φάρμακα που βοηθούν σημαντικά στην εξάλειψη της ναυτίας στο ταξίδι με το αυτοκίνητο. Το πιο γνωστό είναι φυσικά η δραμαμίνη.

ναυτία

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget