Η πρώτη μήνυση κατά τράπεζας

Σε μια κίνηση που αποδεικνύει πόσο ανάλγητες είναι οι ελληνικές τράπεζες προχώρησε η Τράπεζα Πειραιώς και μάλιστα μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Άρπαξε από το λογαριασμό πελάτη της τη σύνταξή του, χωρίς καν να τον ενημερώσει, για οφειλή που έχει στη τράπεζα και δεν μπορεί να την αποπληρώσει.
 Πρόκειται το υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς στην Νάουσα. Ο γιός του δανειολήπτη κατέθεσε μήνυση σε βάρος της τράπεζας, αλλά και του διευθυντή του συγκεκριμένου υποκαταστήματος.
 Σύμφωνα με τη μήνυση που κατατέθηκε, το συγκεκριμένο υποκατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, παρακράτησε παράνομα από το λογαριασμό του δικαιούχου το ποσό των 597,26 ευρώ από την κύρια σύνταξή του και το ποσό των 145,65 ευρώ από την πρόωρη σύνταξή του, από το μήνα Απρίλιο του 2016. Μάλιστα αυτό έγινε μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα. Η τράπεζα δηλαδή, άρπαξε ολόκληρη τη σύνταξη του ηλικιωμένου και τον άφησε χωρίς ούτε ένα ευρώ μέσα στις μέρες του Πάσχα. Και όχι μόνο αυτό. Η τράπεζα έδρασε ακαριαία. Στις 6 το πρωί κατατέθηκαν τα χρήματα της σύνταξης του ηλικιωμένου στο λογαριασμό του, στις 6.05 το πρωί, είχαν κάνει φτερά.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο δανειολήπτης είχε ήδη κάνει αίτηση για υπαγωγή του στο νόμο Κατσέλη και ανέμενε απάντηση. Αλλά η τράπεζα δεν μπήκε στον κόπο να περιμένει. Ή μάλλον φοβήθηκε μήπως ο συνταξιούχος δανειολήπτης ενταχθεί τελικά στο νόμο Κατσέλη και δεν θα μπορέσει η τράπεζα να πάρει την δόση που της οφείλει. Γι αυτό και έδρασε αστραπιαία και εξαφάνισε την πενιχρή σύνταξη του δανειολήπτη από το λογαριασμό του.
 Είναι μια κίνηση που πρέπει να ακολουθούν όλοι οι δανειολήπτες που βλέπουν τις ανάλγητες τράπεζες να βάζουν χέρι στο λογαριασμό τους και να τους αρπάζουν τις οικονομίες τους, το μισθό ή τη σύνταξή τους.
 Οι τραπεζίτες πρέπει πλέον να το καταλάβουν καλά. Όποτε τολμούν να κλέβουν τους δανειολήπτες κατ’ αυτό τον τρόπο, θα έχουν απέναντί τους τη δικαιοσύνη και βροχή μηνύσεων από τους δανειολήπτες που δεν ανέχονται πλέον αυτές τις ληστρικές πρακτικές από τις τράπεζες, αλλά ούτε τους εκβιασμούς και τις απειλές. Υπάρχει τρόπος αντίδρασης και είναι πλέον η σειρά των τραπεζών να πάρουν μια γεύση από τις συνέπειες των πρακτικών τους. Από δω και μπρος οι δανειολήπτες θα τις σέρνουν στα δικαστήρια, τόσο αυτές όσο και τους πειθήνιους διευθυντάδες και τα στελέχη τους που αρπάζουν τη περιουσία των αδύναμων οικονομικά πολιτών.


danioliptes.gr

μήνυση σε τράπεζα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget