Η αλήθεια πίσω από τις ομηρικές μάχες στη Βουλή

Αν παρακολουθήσει κανείς κάποια από τις ομηρικές μάχες που δίνονται στη Βουλή όταν έρχεται κάποιο από τα επαχθέστατα νομοσχέδια προς ψήφιση, γρήγορα μπαίνει στη λάθος διαδικασία να προσπαθεί να βρει ποιος τα λέει καλά και ποιος όχι, ποιος έχει δίκιο και ποιος όχι, ποιος προσπαθεί να ωραιοποιήσει τους νέους νόμους και ποιος όχι. Αν όμως παρακολουθήσει κανείς τη συζήτηση από κάποια απόσταση, θα καταλάβει πολύ καλά ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι.

 Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σόου, το οποίο γίνεται εκ του ασφαλούς. Από όλες τις πλευρές. Η κυβέρνηση και οι βουλευτές της γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα ψηφίσουν τους νέους νόμους. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης, οι αρχηγοί τους και οι βουλευτές τους γνωρίζουν επίσης πάρα πολύ καλά ότι οι κυβερνητικοί βουλευτές θα ψηφίσουν τους νόμους που έρχονται στη Βουλή. Οπότε ο καθένας έχει την άνεση και την ασφάλεια να λέει ότι θέλει και όπως το θέλει. Να υψώνει τους τόνους, να χρησιμοποιεί βαριές εκφράσεις και να εκτοξεύει βαριές κατηγορίες προς τους αντιπάλους του βουλευτές, γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά ότι ο νόμος θα περάσει. Κι από κει και πέρα τίποτα. Αντιδρούν και «δίνουν τη μάχη», αλλά εκ του ασφαλούς.
 Κανείς δεν πρόκειται να ματώσει. Κανείς δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του. Κανείς δεν πρόκειται να χάσει τη δουλειά του και να μείνει άνεργος. Κανείς δεν πρόκειται να χάσει το σπίτι του.
 Πρόκειται για ένα πολύ καλοστημένο παιχνίδι που στόχο έχει να κρατάει τον τηλεθεατή σε μια ένταση, σε έναν φόβο και σε κλίμα τρόμου, ώστε να έρθει στη κάλπη όταν προκηρυχτούν εκλογές για να ξαναψηφίσει τα ίδια άτομα. Γιατί αυτό είναι το μοναδικό ενδιαφέρον όλων εκεί μέσα, και των 300σίων. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να μην χάσουν τη βουλευτική τους καρέκλα, τους παχυλούς μισθούς τους και τα προνόμιά τους, και βέβαια, αν γίνεται, να τα αυξήσουν, παίρνοντας τη καρέκλα κάποιου υπουργείου.
 Γιατί όλοι τους εκεί μέσα, και οι 300, γνωρίζουν πάρα πολύ καλά τα προβλήματα του κόσμου. Γνώριζαν πάρα πολύ καλά τα μέτρα που θα έφερνε η κυβέρνηση, αφού ψήφισαν από την αρχή το μνημόνιο. Τι θέλουν να μας πουν δηλαδή; Ότι δεν ήξεραν τι μέτρα θα χρειαστεί να ψηφιστούν; Θέλουν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι οι δανειστές, που διαφεντεύουν τη χώρα από το 2010, θα ζητούσαν πιο απαλά μέτρα; Αν κάποιοι το γνώριζαν αυτό πάρα πολύ καλά, αυτοί είναι οι 300 της Βουλής. Κι ας λένε ότι κόπτονται για το πώς θα ζήσει ο ελληνικός λαός και πώς θα σηκώσει τα επώδυνα μέτρα που συστηματικά η μία μετά την άλλη κυβέρνηση φορτώνουν στη πλάτη του, όπως ακριβώς επιθυμούν οι δανειστές.
 Ας μην μας πουν οι βουλευτές μας ότι δεν γνώριζαν τι θα γίνει με τα κόκκινα δάνεια και ποιες ήταν οι απαιτήσεις των δανειστών. Ας μην μας πουν ότι δεν γνώριζαν για τη διαγραφή χρεών των επιχειρήσεων, που βρίσκεται καθοδόν. Ας μην μας πουν ότι δεν γνώριζαν ότι θα πουληθούν στα distress funds, όχι μόνο τα κόκκινα, αλλά και τα εξυπηρετούμενα δάνεια. Ας μην μας πουν ότι δεν γνώριζαν ότι πρωταθλητές στα κόκκινα δάνεια είναι οι κατασκευαστικές εταιρείες που βλέπουν τα χιλιάδες ακίνητα που κατασκεύασαν, να μένουν απούλητα επί χρόνια, ακόμα κι αφού έχει καταβαραθρωθεί η αξία τους.
 Τα γνωρίζουν όλα πάρα πολύ καλά οι Έλληνες βουλευτές και πατέρες του Έθνους. Αλλά αδιαφορούν πλήρως. Το μόνο που τους νοιάζει είναι πώς θα διατηρήσουν τα προνόμιά τους. Που δεν είναι και λίγα. Και δεν πάει καν ο νους του απλού πολίτη, πόσα είναι αυτά τα προνόμια, παρά το ότι τα πληρώνουν όλα αυτά οι ίδιοι οι Έλληνες φορολογούμενοι από το υστέρημά τους. Αλλά η φορολογία που ματώνει ο καθένας για να πληρώσει, δεν είναι για να ξοδεύεται στα προνόμια των βουλευτών και στους υπαλλήλους τους που βολεύουν ο ένας μετά τον άλλο στο Δημόσιο και στη Βουλή.
 Αυτά τα λεφτά δίνονται για να έχει ο Έλληνας νοσοκομεία και υλικά, δρόμους και σχολεία, υποδομές και παροχές, κοινωνική ασφάλιση και σύνταξη. Για ν δημιουργούνται προνόμια για όλους τους αδύναμους και όχι για τους ελάχιστους υψηλόμισθους εθνοπατέρες που ζουν εντελώς δωρεάν εις βάρος του ελληνικού λαού.
 Περίπου 20.000 ευρώ το μήνα στοιχίζει ο κάθε βουλευτής στον Έλληνα φορολογούμενο. Οι μηνιαίες ακαθάριστες απολαβές κάθε βουλευτή ανέρχονται από 7.670 ευρώ μέχρι 8.198,79 ευρώ. Κι έχουν επίσης επίδομα οργάνωσης γραφείου (738,88 – 935,88 ευρώ), ατέλεια τηλεφωνικής επικοινωνίας με δωρεάν συσκευή κινητού, ενώ η Βουλή καλύπτει λογαριασμούς έως και 200 ευρώ. Επίσης, 8 σταθερές γραμμές τηλεφωνίας (μέχρι 12.000 ευρώ). Αυτοκίνητο που το μισθώνει η Βουλή με λίζινγκ από 750 ευρώ ως 1.200 ευρώ μηνιαίο μίσθωμα. Δωρεάν διαμονή σε κεντρικό ξενοδοχείο για τους βουλευτές της επαρχίας ή ρευστό, κατά μέσο 1.000 ευρώ, σε όσους επιθυμούν να μείνουν σε διαμέρισμα.
 Ταχυδρομική ατέλεια 909,31 ευρώ. Ατέλεια στις μετακινήσεις με λεωφορεία, σιδηρόδρομο και ακτοπλοΐα.    Οι βουλευτές της επαρχίας έχουν στη διάθεσή τους 104 αεροπορικά εισιτήρια τον χρόνο για να πηγαίνουν στις εκλογικές τους περιφέρειες. Πενήντα δύο αεροπορικά εισιτήρια μετ’ επιστροφής για τον νομό τους, εφόσον αυτός απέχει περισσότερα από 200 χιλιόμετρα από την Αθήνα. Κάθε βουλευτής έχει στην υπηρεσία του τέσσερις υπαλλήλους. Οι δύο μετακλητοί και πληρώνονται από τις υπηρεσίες τους και οι άλλοι δύο οι επιστημονικοί συνεργάτες από τη Βουλή.
 Οικογενειακή παροχή και εργοδοτική εισφορά υπέρ ΕΟΠΥΥ περίπου 350 ευρώ. Συμμετοχή σε κοινοβουλευτικές επιτροπές και θερινά τμήματα με αποζημίωση ως 1.000 ευρώ μηνιαίως. Δικαίωμα για άτοκο δάνειο από τη Βουλή σε 48 μηνιαίες δόσεις. Τα παιδιά των βουλευτών πηγαίνουν δωρεάν στον παιδικό σταθμό της Βουλής.   Οι βουλευτές έχουν το δικαίωμα να ψωνίζουν από το συγκρότημα εξυπηρέτησης προσωπικού της Πολεμικής Αεροπορίας.
 Κι ύστερα μας λένε ότι είναι κομμάτι του λαού, ότι προέρχονται από αυτόν και θέλουν να τον υπηρετήσουν. Αλλά αν θέλουν πραγματικά να υπηρετήσουν τον ελληνικό λαό, πρέπει πρώτα απ’ όλα να γίνουν σαν αυτόν. Να παίρνουν ίδιους μισθούς, να επωμίζονται τα ίδια βάρη, να εργαστούν άπειρες ώρες σε κάποια πραγματική δουλειά όπως αυτός που προσπαθεί με μαύρη εργασία και χωρίς κανένα προνόμιο να ζήσει τα παιδιά του.
 Ας κάνουν αυτό το βήμα οι βουλευτές μας και τότε να δούμε αν θα τους αρέσει το βουλευτιλίκι ή θα το παρατήσουν αμέσως για να πάνε να κολλήσουν κανένα πραγματικό ένσημο.


Danioliptes.gr

Βουλή

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget