Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ΑΙΧΜΕΑΣ για τις αγροτικές κινητοποιήσεις

«Αν επιχειρούσαμε να αναζητήσουμε νικητές και ηττημένους στις αγροτικές κινητοποιήσεις που έληξαν πριν από λίγες ημέρες, είναι βέβαιο ότι στους νικητές δεν θα συμπεριλαμβάνονταν οι αγρότες μας» τονίζει σε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του ο Αγροτικός Συνεταιρισμός «ΑΙΧΜΕΑΣ».
Συνεχίζοντας αναφέρει τα εξής: «Τη δεδομένη περίοδο, που ο πρωτογενής τομέας δέχεται πραγματικά πυρά από Ευρωπαϊκές και Εθνικές πολιτικές με στόχο τη συρρίκνωση του κλάδου, η αντίδραση των αγροτών στη δράση του αφανισμού τους, βρήκε σύμμαχο την κοινωνία και ο ξεσηκωμός τους έσπειρε ελπίδες για εναλλακτικές πολιτικές αντιμετώπισης του δημοσιονομικού κενού που διαπιστώνουν οι δανειστές.
 Παρ΄ όλα αυτά οι εργάτες της γης, από τους οποίους ξεκινά η παραγωγική ανασυγκρότηση μιας χώρας και ενώ είχαν το δίκιο με το μέρος τους, “ηττήθηκαν”.
 Οι αριθμοί που στηρίζουν τις πολιτικές αφανισμού, νίκησαν τους ανθρώπους, καθώς οι αλλαγές που πρότεινε η κυβέρνηση απλά παρατείνουν το χρόνο ζωής σε εκείνους τους αγρότες που εκ των πραγμάτων δεν μπορούν να ανταποκριθούν στα νέα δεδομένα.
 Και σίγουρα αυτοί που δεν μπορούν να ανταποκριθούν δεν είναι οι μεγαλο-αγρότες.
 Όλα αυτά σε μία εποχή που το συνεταιριστικό και αγροτικό κίνημα στην Ελλάδα είναι εκ βάθρων απαξιωμένο και από την κοινωνία και κυρίως από τους ίδιους τους αγρότες.
 Απαξίωση που φρόντισαν να επιφέρουν στον κλάδο τεχνηέντως άλλες νοοτροπίες των παλιών εποχών, όπως συνηθίσαμε να λέμε (ή καλύτερα μας έμαθαν να λέμε), που είχαν στόχο όμως τον αγροτικό πληθυσμό ώστε να είναι ευάλωτος απέναντι στην οικονομική κρίση και στην ανάγκη ανασυγκρότησης του ίδιου του χώρου.
 Η διαίρεση, η διχογνωμία, τα πολιτικά παιχνίδια, η επικοινωνία, η έλλειψη οργάνωσης και οι σκοπιμότητες, γκρέμισαν τις αγροτικές κινητοποιήσεις του 2016 και μετέτρεψαν τον αγώνα των Ελλήνων αγροτών, σε μία από τα ίδια.
 Τι θα γινόταν άραγε, αν το συνεταιριστικό κίνημα εξυπηρετούσε τους σκοπούς του και ήταν ισχυρό;
 Πως θα αντιμετωπίζονταν οι αγρότες από την εκάστοτε κυβέρνηση αν η κάθε αγροτική περιφέρεια ανά την Ελλάδα ήταν οργανωμένη σε ισχυρούς αγροτικούς συλλόγους;
 Πότε οι αγρότες θα ξεπεράσουν τις προσωπικές τους διαφορές και θα αντιληφθούν οτι η κατοχύρωση του επαγγέλματός τους έρχεται μέσα από την οργάνωσή τους;
 Τα πρώτο βήμα έγινε.
 Ο Α.Σ. ΑΙΧΜΕΑΣ αλλά και άλλοι συνεταιρισμοί, εργάζονται πια, σε διαφορετική βάση.
 Υγιείς συνεταιριστικές οργανώσεις έχουν αποτινάξει τα βάρη μίας κακής εποχής και δουλεύουν για τα συμφέροντα του αγρότη και της κάθε περιοχής στην οποία δραστηριοποιούνται.
 Το μόνο που απομένει για την περιοχή μας είναι ένας αγροτικός σύλλογος.
 Ο πρόεδρος του ΑΣ ΑΙΧΜΕΑ στην προσυγκέντρωση των τρακτέρ στον Αι Γιάννη δήλωσε πρόθυμος να βοηθήσει ώστε ο σύλλογος να συσταθεί έγκαιρα και έγκυρα.
 Μίλησε για ένα σύλλογο με μέλη και διοίκηση τους διαμαρτυρόμενους αγρότες της κινητοποίησης.
 Μακριά από κόμματα, χρώματα και σκοπιμότητες».

Θήβα,ειδήσεις,ΑΙΧΜΕΑΣ

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget