Προσοχή! Αυτό το τηλεφώνημα είναι απάτη...

Πολλαπλά κρούσματα τηλεφωνημάτων από κύκλωμα που εξαπατά γονείς με το πρόσχημα ότι τα παιδιά τους ενεπλάκησαν σε θανατηφόρο τροχαίο και ότι εκείνοι μπορούν να τα βοηθήσουν να ξεμπλέξουν έναντι ενός ποσού, καταγράφει τις τελευταίες μέρες η αστυνομία.
Οι επιτήδειοι επιχειρούν να πιάσουν τους ανυποψίαστους γονείς, κυριολεκτικά στον ύπνο, αφού τηλεφωνούν μέσα στη νύχτα.
 Χαρακτηριστικό είναι ότι μόνο μέσα σε ένα βράδυ, έγιναν γύρω στις 100 τέτοιες κλήσεις στην πόλη του Βόλου.
 Όπως γράφει το volosnow.gr:
 Χαρακτηριστική η περίπτωση γυναίκας που περιγράφει τα λεπτά αγωνίας που έζησε το βράδυ της Πέμπτης, όταν χτύπησε το τηλέφωνο στο σπίτι της.
 «Μαμά βοήθεια, έχω μπλέξει σε τροχαίο» ακούστηκε από την άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής στις 11 το βράδυ. Αμέσως μετά τη γυναικεία φωνή που καλούσε σε βοήθεια, το τηλέφωνο πήρε ένας άνδρας ο οποίος υποστήριζε ότι για να ξεμπλέξει το παιδί της από την υπόθεση του τροχαίου κατά το οποίο υποτίθεται ότι τραυμάτισε κάποιον, πρέπει η μητέρα άμεσα να καταβάλει ένα μεγάλο ποσό.
 Ευτυχώς η γυναίκα, παρά το αρχικό σοκ και τον πανικό της, διαπίστωσε στην πορεία ότι επρόκειτο για τηλεφώνημα απατεώνων και αφού βεβαιώθηκε για την κατάσταση στην οποία ήταν το παιδί της, ενημέρωσε την αστυνομία.
 Οι πληροφορίες που φθάνουν στις Αρχές ωστόσο είναι με το σταγονόμετρο μιας και οι επιτήδειοι φροντίζουν να καλύπτουν τα ίχνη τους τηλεφωνώντας στα θύματά τους είτε με απόκρυψη, είτε από τηλεφωνικούς θαλάμους γεγονός που καθιστά δύσκολο τον εντοπισμό τους.

Θήβα,ειδήσεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget