Το Αναγκαστικό Δίκαιο - Συγκλονιστική ομιλία Έλληνα αγρότη

Αυτός που δεν αντιδρά δεν έχει εκπαιδευτεί στο να σκέφτεται.
Αν πας κόντρα στο σύστημα θα σου επιτεθεί χρησιμοποιώντας άπειρα επιχειρήματα για να φανείς εσύ ο φταίχτης, για να σταματήσεις να αντιδράς, για να κερδίσουν....
Τι είναι το Αναγκαστικό Δίκαιο;Με αφορμή βίντεο που ανέβηκε στο youtube -''Συγκλονιστικη ομιλια Έλληνα αγρότη'' που ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για την εθνική προδοσία.
Τον δικό τους αγώνα δίνουν εδώ και περίπου μια εβδομάδα οι αγρότες στα μπλόκα ανά την Ελλάδα με ορισμένους να κάνουν και τον γύρο του... διαδικτύου!
Ένας από αυτούς είναι και ο κύριος στο παρακάτω βίντεο, ο οποίος συγκλόνισε με την ομιλία του... Δείτε το παρακάτω βίντεο και θα καταλάβετε:




ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΝΝΟΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΥ………………………………………...13
 ΔΙΚΑΙΟ: είναι το σύνολο των κανόνων οι οποίοι ρυθμίζουν υποχρεωτικά την οργάνωση μιας κοινωνίας σε κράτος ,την λειτουργία της κοινωνίας αυτής ,και την κοινωνική συμβίωση των μελών της.
Λέξη δίκαιο είναι από το δεικνυμι =ορθή κατευθυντήρια γραμμή.
Δίκαιο= υποχρεωτικοί κανόνες που ρυθμίζουν την ανθρώπινη  συμβίωση των ανθρώπων (με ή χωρίς κυρώσεις )  με σκοπό την επίτευξη της κοινωνικής ειρήνης και αφορά ανθρώπους (έμψυχη έλλογη ύλη) που ζουν σε μια κοινωνία
 1.1.1 ΤΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ……....……………………....13
 Οι κανόνες δικαίου φανερώνουν πως θα πρέπει να ρυθμίζεται η συμπεριφορά των ανθρώπων και όχι πως είναι πραγματικά  (π.χ κάποιος κλέβει πορτοφόλια ).
Το ότι ο νόμος απαγορεύει την κλοπή δεν σημαίνει και ότι δεν γίνεται!!!
Ο κανονιστικός χαρακτήρας του δικαίου συνίσταται ότι περιέχει κανόνες που πρέπει κάτι να ρυθμίζεται και όχι όπως πραγματικά είναι , δηλ αναφέρεται στο δέον και  όχι στο ον και είναι ένα μέτρο του τι είναι σωστό και τι όχι και με αυτό να ευθυγραμμιζόμαστε.
Το δίκαιο χαρακτηρίζεται:
από γενικότητα,
κανόνες είναι απρόσωποι και αφηρημένοι (δεν είναι για μια συγκεκριμένη περίπτωση ούτε εξαντλείται σε μια εφαρμογή),
Το δίκαιο είναι ρύθμιση:
-ετερόνομη αφού η κοινωνική συμπεριφορά επιβάλλεται στον άνθρωπο από την θέληση της οργανωμένης σε Κράτος κοινωνίας ,ανεξάρτητα από την βούληση του ανθρώπου –μέλους της κοινωνίας αυτής
Το δίκαιο δεν το ενδιαφέρει:
-το εσωτερικό δίκαιο (φόβος για ποινή ή γιατί έτσι πιστεύει ότι είναι το σωστό)
-για την αιτία ή το ψυχολογικό υπόβαθρο που σε έκανε να συμμορφωθείς με το νόμο αλλά με το αποτέλεσμα ότι τελικά συμμορφώθηκες
Το δίκαιο ρυθμιζει:
την εξωτερική συμπεριφορά και όχι τον εσωτερικό κόσμο των ανθρώπων
Επιτακτικά (υποχρεωτικά ) την συμπεριφορά των ανθρώπων
Η επίτευξη της αρμονικής συμβίωσης εξασφαλίζεται από το κράτος (αρμοδία όργανα) με κυρώσεις (ποινές). Η επιτακτικοτητα δεν σημαίνει ότι ο άνθρωπος δεν θα ενεργήσει διαφορετικά!! Αν όμως το κάνει θα υποστεί τις συνέπειες της παράβασης κανόνων δικαίου (π.χ κάποιος κλέβει παρόλο που ξέρει ότι απαγορεύεται η κλοπή , αν συλληφθεί θα υποστεί τις συνέπειες).
 1.1.2 ΘΕΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ……………………………………………………..….14
 θετικό δίκαιο:
είναι το δίκαιο που αποτελεί το αντικείμενο της νομικής επιστήμης
η μελέτη και η ερμηνεία το θετικού δικαίου αποτελεί αντικείμενο του νομικού επιστήμονα
ως φαινόμενο προσεγγίζεται απο φιλοσοφική ,ιστορική ,κοινωνιολογική, συγκριτική πολιτική επιστήμη
θετικό (ή ισχύον ) δίκαιο =το σύνολο των κανόνων που ισχύουν σε συγκεκριμένη κοινωνία και σε συγκεκριμένο χρόνο και προέρχεται από τα αρμοδία νομοθετικά όργανα κάθε πολιτείας
 1.1.3 ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟ –ΕΝΔΟΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ…………………………….….14
 Αναγκαστικό δίκαιο =είναι το σύνολο κανόνων υποχρεωτικής εφαρμογής (δημόσιας τάξης) οι οποίοι ισχύουν ανεξάρτητα από την θέληση των ιδιωτών(π χ για έγκυρη μεταβίβαση κυριότητας ακινήτου πρέπει να συνταχθεί συμβολαιογραφικό έγγραφο και αυτό να μεταγραφεί στο υποθηκοφυλακείο, αν δεν ακολουθηθεί αυτή η σειρά και αυτός ο τρόπος τότε δεν γίνεται έγκυρη μεταβίβαση ακινήτου)
Ενδοτικό δίκαιο= είναι κανόνες που η πρωτοβουλία αφήνεται στους ιδιώτες  και σε περίπτωση που αυτοί δεν  προβλέψουν ή δεν συμφωνήσουν τότε εφαρμόζονται οι κανόνες ενδοτικού δικαίου (πχ συμφωνία εκμισθωτή και μισθωτή για την πληρωμή ενοικίου στο τέλος μήνα)
  

Θήβα απόψεις

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget