ΚΑΖΑΜΙΑΣ 2016

Ο κόσμος αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς, το αύριο είναι πιο μυστήριο από ποτέ, η Ελλάδα συνεχίζει να είναι ικανή για το κακό και το ακόμα χειρότερο, οι προφητείες ήρθαν ξανά στη μόδα και την ευκαιρία να προβλέψω τα μελλούμενα. Ξεσκονίζω τη γυάλινη σφαίρα μου και ξεκινάω:
Ιανουάριος: Ο ηγέτης της μνημονιακής Ελλάδας Αλέξης Τσίπρας ανακοινώνει εκλογές για το 2017, αφού έχει καταλάβει πως ότι μαλακία και αν κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι κυβέρνηση για τα επόμενα χρόνια. Παράλληλα, οι πολιτικές εξελίξεις είναι ραγδαίες και στα υπόλοιπα κόμματα: Η Νέα Δημοκρατία ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να εκλέξει πρόεδρο μετά από 4 αποτυχημένες προσπάθειες και στο τέλος πάνε να ψηφίσουν μόνο οι τελείως ηλίθιοι, δηλαδή οι θαυμαστές του Άδωνι που βγαίνει πρώτος με 93%. Το Ποτάμι φτιάχνει νέο τηλεοπτικό κανάλι, το ΠΑΣΟΚ συμπεριφέρεται σα να εξακολουθεί να υπάρχει, ενώ η σοβαρή Χρυσή Αυγή βρίσκει τη νέα Λεπέν στο (κάτι σαν) πρόσωπο της Ουρανίας.
 Φεβρουάριος: Ο γενναίος ΣΥΡΙΖΑ ψηφίζει το νέο ασφαλιστικό και, όπως πάντα, λέει «ναι σε όλα» την τελευταία μέρα των διαπραγματεύσεων με το σατανικό κουαρτέτο των δανειστών. Λίγο αργότερα, ψηφίζει νέες αριστερές μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις και δεξιές αυξήσεις σε φόρους. Την ίδια ώρα, η εκσυγχρονισμένη ελληνική αστυνομία συλλαμβάνει αβέρτα καστανάδες, καλαμποκάδες, κουλουρτζήδες, ζητιάνους και κάθε είδους μικροπωλητές. Τα αποτελέσματα από την αμείλικτη πάταξη της προκλητικής φοροδιαφυγής είναι ήδη ορατά: Η χώρα είναι έτοιμη να βγει από την οικονομική κρίση, να κοντράρει την πακιστανική οικονομία και να κατακτήσει την πρωτιά στο διαγωνισμό της Eurovision.
 Μάρτιος: Ο πολιτικός γίγαντα Μπίστης βαρέθηκε τα πήγαινε-έλα σε επαναστατικούς πασοκογενείς αριστερούς σχηματισμούς και αποφασίζει να δοκιμάσει τα δεξιά μονοπάτια. Αρχικά μπαίνει στους ΑΝΕΛ για 5 ώρες, στη συνέχεια μετακομίζει για 47 λεπτά στο νέο κόμμα του Κούλη Μητσοτάκη, περνάει 3 ολόκληρες μέρες στο σπίτι του Καραμανλή στη Ραφήνα και καταλήγει να γυαλίζει με πάθος τις μπότες της Ουρανίας. Νέος προπονητής στον ΠΑΟ αναλαμβάνει ο Καραγκούνης, ενώ ο Μαρινάκης, μετά τον άδικο αποκλεισμό από την Άρσεναλ, κάνει την οικονομική υπέρβαση και κλείνει από τώρα τον Βέλλιο με ξεκάθαρο στόχο την κατάκτηση του Champions League το 2017.
 Απρίλιος: Το προσφυγικό πρόβλημα συνεχίζει να απασχολεί την πολιτισμένη Ευρώπη αφού δεν βρίσκεται κανένας έντιμος πολιτικός να πει δημόσια “στα τέτοια μας οι πρόσφυγες και τα πνιγμένα παιδάκια, εμείς λεφτά και πετρέλαιο θέλουμε” με αποτέλεσμα να γεμίζει η Μεσόγειος με πτώματα μεταναστών και εμείς να περιμένουμε να δούμε τα νέα για τον καιρό και την πολλά υποσχόμενη δεσποινίδα που τα παρουσιάζει. Ο Αντρέας Λοβέρδος είναι συγκλονισμένος με τα βάσανα των προσφύγων, η Φώφη εμφανίζεται στη Βουλή με μαύρο ταγέρ σαν ένδειξη πένθους, ενώ οι Έλληνες υποστηρικτές του ναζισμού, που δεν είναι ναζί αλλά ψηφίζουν τους ναζί, συνεχίζουν να εκδηλώνουν τη χαρά τους στο ίντερνετ.
 Μάης: Η Φενέρμπαχτσε παίζει στον τελικό του Europa League με τη Λοκομοτίβ Μόσχας και το σκορ είναι 1-1 στο 89. Ξαφνικά, μετά από καταπληκτική αντεπίθεση των Ρώσων, γίνεται ένα γέμισμα στην περιοχή των Τούρκων, η μπάλα βρίσκει στο σώμα του Μίραντσουκ και καταλήγει στα δίκτυα. Ο θρίαμβος των Ρώσων γεμίζει με χαρά τους αιλλινώπσειχους γνώστες της χριστιανικής ιστορίας, αφού σύμφωνα με την παμπάλαιη προφητεία του Άγιου Κουβαδίσιου όταν ο Ρώσος που τελειώνει το επίθετο του σε Κ κερδίσει τη μάχη με τους Τούρκους, τότε το ξανθό γένος θα πάρει την Πόλη και τα περίχωρα της και λίγες μέρες αργότερα θα τα χαρίσει στην Ελλάδα γιατί δεν του αρέσει η πικάντικη κουζίνα και το λαχματζούν.
 Ιούνιος: Ο Γιώργος Παπανδρέου συγχαίρει τον Αλέξη Τσίπρα για τα επιτεύγματα του και δηλώνει την αμέριστη συμπαράσταση του στην κυβέρνηση. Ήρθε η ώρα για ριζικές αλλαγές. Όταν λέμε ριζικές αλλαγές μιλάμε για νέους φορολογικούς συντελεστές, νέο κόμμα για τον Μπίστη και νέο γκόμενο για τη Ναταλία Γερμανού, όχι για ασήμαντα θέματα σαν το διαχωρισμό κράτους και εκκλησίας, την αποσυμφόρηση των φυλακών κτλ. Η ανεργία πέφτει στο 27,43%, η θερμοκρασία ανεβαίνει, ο Αλέφαντος ασχολείται με το σκάκι, ο Ροναλντίνιο πάει στον ΠΑΟΚ και σύμφωνα με νέα έγκυρη δημοσκόπηση ο Κωσταντίνος Μητσοτάκης και ο Βασίλης Λεβέντης είναι η ελπίδα των νέων ανθρώπων για ένα καλύτερο αύριο.
 Ιούλιος: Η προσέλευση τουριστών σπάει κάθε προσδοκία αφού έχουν έρθει ήδη 196 εκατομμύρια ξένοι στην ελληνική επικράτεια για διακοπές και αν δεν υπήρχαν οι καταραμένοι πρόσφυγες, που κάνουν ζημιά στη χώρα, στην Ευρώπη και στον πλανήτη, τα νούμερα θα ήταν ακόμα πιο εντυπωσιακά. Μερικοί Έλληνες εξακολουθούν να πηγαίνουν για 3-4 μπάνια το χρόνο, άρα ακόμα έχουν λεφτά και πρέπει να επιβληθούν νέα εισπρακτικά μέτρα (αθάνατα μνημονιακά επιχειρήματα καθεστωτικών ΜΜΕ), γιατί σύμφωνα με τους ειδικούς κοκάκηδες τεχνοκράτες της Ευρωζώνης, είναι απαράδεκτο να κάνεις μπάνια στη θάλασσα σε μία χώρα με 13.676 χιλιόμετρα ακτογραμμή και 2.500 νησιά.
 Αύγουστος: Όπως κάθε Αύγουστο, έτσι και φέτος, δεν γίνεται απολύτως τίποτα.
Σεπτέμβριος: Ελληνικό πολεμικό αεροσκάφος παραβιάζει κατά λάθος τον εναέριο χώρο της Αλβανίας και η αλβανική κυβέρνηση δεν αφήνει την πρόκληση αναπάντητη. Ζητάει την άμεση καταβολή 50 δις ευρώ από το ελληνικό δημόσιο και ταυτόχρονα συγκεντρώνει στρατό κοντά στα Γιάννενα. Ο Πάνος Καμμένος αναλαμβάνει δράση, πάει αμέσως στα Γιάννενα, μετά από μία στάση στο Μέτσοβο για πατριωτικά κοντοσούβλια, μιλάει στο τηλέφωνο με τον Αμερικάνο πρέσβη και το θέμα λύνεται. Στις δηλώσεις του τονίζει ότι η Ελλάδα είναι περήφανη χώρα, οι Έλληνες δεν φοβούνται, είναι έτοιμοι να δώσουν το αίμα τους για την πατρίδα και τελικά τα βρίσκουμε με τους Αλβανούς στα 20 δις.
 Οκτώβριος: Το τρίτο (και πιο βαρβάτο) μνημόνιο έχει πέσει έξω σε όλους τους στόχους του και χρειάζονται νέα αιματηρά μέτρα, αλλά οι Έλληνες πανηγυρίζουν γιατί τελείωσαν τα capital controls στις τράπεζες και μπορούν να πάρουν όσα λεφτά έχουν στους λογαριασμούς τους. Βέβαια, στους λογαριασμούς δεν έχει μείνει ούτε λέπι γιατί έβγαζαν 420 ευρώ κάθε εβδομάδα, αλλά ας μην είμαστε αρνητικοί γιατί χωρίς τους ανούσιους περιορισμούς στην κίνηση των κεφαλαίων θα πάρει μπρος η οικονομία, θα γίνουν επενδύσεις, θα έρθει η ανάπτυξη, θα αυξηθούν οι εξαγωγές, θα μειωθεί το χρέος, θα επιβιώσει το ανθρώπινο είδος και άλλα τέτοια.
 Νοέμβριος: Ο Ομπάμα συναντάει τον Καραμανλή για να του ζητήσει συμβουλές για τις μελλοντικές κινήσεις του, αφού για κάποιους λόγους, που κανένας δεν θέλησε να μας εξηγήσει μέχρι σήμερα, ο Κωστάκης θεωρείται τέρας γνώσεων και ηγετική μορφή που, σαν άλλη Πυθία, μασουλάει μοσχαρίσιες μπριζόλες και προβλέπει τι θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή από την Κυριακή. Γενικά, ακούμε συνέχεια προφητείες από τρελούς και χαζούς, αφού οι κάτοικοι της Ελλάδας καταλάβανε πως η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί σε αυτή τη ζωή και το μόνο που μπορούν να κάνουν είναι να προβλέπουν ένα καλύτερο μέλλον μετά από 275 χρόνια.
 Δεκέμβριος: Ο Βορίδης βλέπει το κενό που υπάρχει ανάμεσα στην άκρα ακροδεξιά και το ναζισμό και ιδρύει νέο κόμμα με σήμα ένα τσεκούρι και ένα μολύβι χιαστί. Το ΚΚΕ βγάζει ανακοίνωση και δηλώνει ότι θα κινηθεί δικαστικά γιατί το σήμα είναι αντιγραφή του σφυροδρέπανου. Δικηγόρος του ΚΚΕ σε αυτή την κρίσιμη μάχη με το φασισμό αναλαμβάνει ο Κούγιας, γιατί ο καλός κομμουνιστής μπορεί να συμμαχήσει ακόμα και με τον διάολο για να υπερασπιστεί τις σφραγίδες του, άσχετα αν οι τελευταίες αντιφασιστικές πράξεις του κόμματος χάνονται κάπου στη δεκαετία του 1940. Το 2017 είναι προ των πυλών και σύμφωνα με τους ειδικούς θα είναι ένας συνδυασμός του 2015 και του1940. Και του χρόνου…


Του Δήμου Βοσινάκη

θήβα νέα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget