Το κρασί μέσα στις 4 τροφές ή ποτά που παρατείνουν τη διάρκεια ζωής μας!

Υπάρχουν τέσσερις τροφές ή ποτά, που σύμφωνα με τους επιστήμονες συμβάλλουν θετικά στην υγεία μας και μάλιστα φαίνεται να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής μας. Ποιες είναι αυτές;

 Γιαούρτι: Το 1970, στη Γεωργία υπήρχαν πολλοί άνθρωποι που ξεπερνούσαν τα εκατό. Μελέτες εκείνης της εποχής θεωρούσαν ότι η μακροζωία οφειλόταν στο γιαούρτι, συστατικό της διατροφής τους. Αν και δεν έχουν αποδειχτεί άμεσες ιδιότητες του γιαουρτιού όσον αφορά την αντιγηραντική του ικανότητα, το γιαούρτι είναι πλούσιο σε ασβέστιο, που βοηθά στην απομάκρυνση της οστεοπόρωσης και περιέχει καλά βακτήρια που βοηθούν στη διατήρηση της υγείας των εντέρων, ενώ παράλληλα περιορίζουν τα περιστατικά ασθενειών των εντέρων που σχετίζονται με την προχωρημένη ηλικία.
 Κρασί: Η κατανάλωση αλκοόλ σε μέτριες ποσότητες προστατεύει από τις καρδιαγγειακές νόσους, τον διαβήτη και την απώλεια μνήμης λόγω ηλικίας. Οποιοδήποτε είδος αλκοολούχου ποτού φαίνεται να έχει τέτοια οφέλη, αλλά το κόκκινο κρασί αποτελεί το επίκεντρο των ερευνών. Περιέχει ρεσβερατρόλη, συστατικό που συμβάλλει στα οφέλη και σύμφωνα με έρευνες σε ζώα, μπορεί να ενεργοποιήσει γονίδια που επιβραδύνουν το κυτταρικό γήρας.
 Mήλο: Οι στανίνες που περιέχει το μήλο μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης χοληστερίνης, καθώς και καρδιαγγεικής νόσου. Επιπλέον, η καθημερινή κατανάλωση μήλων ενισχύει το ανοσοποιητικό, προλαμβάνει το εγκεφαλικό και το έμφραγμα.
 Σταφύλια: Περιέχουν μεγάλες ποσότητες φλαβονοειδών συστατικών που θεωρούνται κορυφαίες αντιοξειδωτικές ουσίες, προλαμβάνουν τη γήρανση της επιδερμίδας και μειώνουν τη ζημιά που προκαλούν οι ελεύθερες ρίζες. Είναι φρούτα πολύ νόστιμα, πλούσια σε βιταμίνες Α, C, B6, φολικό οξύ και απαραίτητα μέταλλα για τον οργανισμό όπως κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, μαγνήσιο και σελήνιο.


http://www.thestival.gr/

thiva news

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget