Συνεχής και άμεση η παρέμβαση της Π. Ε. Βοιωτίας στη μετάταξη των εργαζομένων του πρώην Οργανισμού Κωπαϊδας

Για την ορθή ενημέρωση των πολιτών της Βοιωτίας σε σχέση με Δελτίο Τύπου του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, στο οποίο αναφέρεται η επιστολή του, προς τον Υπουργό Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Παναγιώτη Κουρουπλή, για το θέμα των εργαζομένων του Οργανισμού Κωπαίδας, σας αναφέρουμε τα κάτωθι:

 > Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 13 του Ν. 4250/2014 και του άρθρου 61 του Ν. 4305/2014, το ΝΠΔΔ «Οργανισμός Κωπαίδας» καταργήθηκε την 30η Νοεμβρίου 2014, τέθηκε σε καθεστώς εκκαθάρισης και το προσωπικό που απασχολούσε τέθηκε σε διαθεσιμότητα: σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Ν. 4250/2014
 > Στους υπηρετούντες υπαλλήλους στον Οργανισμό Κωπαίδας δόθηκε η δυνατότητα και από το Υπουργείο, και κατέθεσαν στην Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας, αιτήσεις επαναφοράς στην ενεργό υπηρεσία, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4325/2015. στις 20 και 21 Μαΐου 2015
 > Η Περιφερειακή Ενότητα Βοιωτίας διαβίβασε ως όφειλε τις αιτήσεις στο Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης στις 3/6/2015.
 > Η Γενική Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης απέστειλε λόγω αρμοδιότητας τις σχετικές αιτήσεις στη Δ/νση Προσωπικού Τ.Α. στις 29/6/2015 η οποία ζήτησε από την υπηρεσία μας συμπληρωματικά δικαιολογητικά στις 13/7/2015.
 > Η υπηρεσία μας απέστειλε τα ζητούμενα δικαιολογητικά στις 28/7/2015 και έκτοτε δεν ζητήθηκαν άλλα στοιχεία.
 > Σε τηλεφωνική επικοινωνία, περί τα μέσα Αυγούστου, με την αρμόδια υπάλληλο του ΥΠΕΣ μας ενημέρωσε ότι έχει εκδοθεί το ΣΧΕΔΙΟ απόφασης μετάταξης των υπαλλήλων και έχει προωθηθεί στην αρμόδια υπηρεσία για την εγγραφή πίστωσης.
 > Μετά την προκήρυξη των εκλογών οι διαδικασίες σταμάτησαν και όπως ενημερωθήκαμε τηλεφωνικά η απόφαση έπρεπε να υπογραφεί μετά την ορκωμοσία της νέας κυβέρνησης από τον αρμόδιο υπουργό.
 > Μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει έγγραφο προς την υπηρεσία για παροχή άλλων στοιχείων αναφορικά με τους φακέλους των υπαλλήλων.
 > Σε πρόσφατη επικοινωνία μας ενημέρωσαν τηλεφωνικά ότι υπεγράφη η απόφαση μετάταξης από τον κ. Μπαλάφα αρχές Νοεμβρίου και έχει αποσταλεί για εγγραφή πιστώσεις στην αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Εσωτερικών.
 Η Αντιπεριφερειάρχης Φανή Παπαθωμά , τόνισε:
 «Όπως γίνεται αντιληπτό από όλους, εξ ’όλων των ανωτέρω, είναι εμφανές ότι η Π.Ε.Βοιωτίας έκανε έγκαιρα τις δέουσες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί η μετάταξη των εργαζομένων του πρώην Οργανισμού Κωπαίδας στην Π .Ε. Β. και με συνεχείς οχλήσεις της προς όλα τα αρμόδια Υπουργεία Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης αλλά και το Υπουργείο Οικονομικών, διεκδικούσε την άμεση μεταφορά των εργαζομένων. Αντ’ αυτού είναι εμφανής η προσπάθεια επίρριψης ευθυνών από τα συναρμόδια Υπουργεία προς την Π. Ε. Β.
 Σε κάθε περίπτωση η Π. Ε. Β. στέκεται δίπλα στους εργαζομένους διεκδικώντας μαζί τους την άμεση ολοκλήρωση των διοικητικών ενεργειών εκ μέρους των συναρμοδίων Υπουργείων».

θηβα νεα

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget