ο Γιάννης Σταθάς στα εγκαίνια του Γυμνασίου – Λυκείου της Ίμβρου

Στα εγκαίνια του Γυμνασίου – Λυκείου της Ίμβρου που επαναλειτούργησε μετά από 51 χρόνια, παραβρέθηκε ο πρώην Βουλευτής του  Βοιωτίας Γιάννης Σταθάς, προσκεκλημένος του Συλλόγου Ιμβρίων για την συμβολή του στην επαναλειτουργία των εκεί σχολείων.
Τα εγκαίνια έγιναν από τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, ο οποίος κατάγεται από την Ίμβρο, παρουσία περίπου 500 παρισταμένων ενώ το κουδούνι του σχολείου χτύπησε για πρώτη φορά μετά το 1964, σημαίνοντας την έναρξη της σχολικής χρονιάς για 12 μαθητές.
Να σημειωθεί οτι το Δημοτικό λειτουργεί από το 2013 ενώ το Γυμνάσιο και το Λύκειο στεγάζονται στα πρόσφατα ανακαινισμένα κτήρια στα Αγρίδια.
Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιμβρίων Πάρις Ασανάκης μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στον Γιάννη Σταθά, ο οποίος όπως τόνισε «εκχώρησε ένα μέρος της βουλευτικής του αποζημίωσης για τις ανάγκες των σχολείων της Ίμβρου».
Παράλληλα ο Εκπαιδευτικός και Πολιτιστικός Σύνδεσμος Ίμβρου, ο Σύλλογος Ιμβρίων με έδρα την Αθήνα και η Ιμβριακή Ένωση Μακεδονίας-Θράκης ευχαρίστησαν τον Πατριάρχη, τις κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Τουρκίας και επεσήμαναν ότι αναμένουν «ακόμη μεγαλύτερη συμπαράσταση στη συνέχεια, στην υποστήριξη των εκπαιδευτικών, των μαθητών, των παλιννοστούντων Ιμβρίων, προκειμένου η Ελληνική κοινότητα της Ίμβρου και της Τενέδου να σωθεί από τον αφανισμό, να εξασφαλίσει το μέλλον για τις επόμενες γενιές».


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget