Ένταση στη συνάντηση της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ με το Νίκο Φίλη

Ένταση επικράτησε στη διάρκεια συνάντησης του υπουργού Παιδείας με το διοικητικό συμβούλιο της ΟΛΜΕ στα γραφεία της Ομοσπονδίας, όταν αναπληρωτές καθηγητές από τον κλάδο της ειδικής αγωγής μπήκαν στον χώρο και διέκοψαν τον διάλογο.

Όπως αναφέρει το naftemporiki.gr, οι εκπαιδευτικοί έβαλαν πανό στον χώρο και φώναξαν συνθήματα, ενώ ζήτησαν να δοθεί άμεσα λύση στα προβλήματα των σχολείων ειδικής αγωγής και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα κενά.
«Τα σχολειά λειτουργούν υπάρχουν προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουμε. Στην ειδική αγωγή έχουμε κατά προτεραιότητα 1000 νέες προσλήψεις φέτος», τους απάντησε ο κ. Φίλης.
Στη ΔΟΕ πριν από λίγο ο υπουργός παιδείας, Νίκος Φίλης βρέθηκε εν μέσω διαμαρτυριών αδιόριστων κι αναπληρωτών-άνεργων- εκπαιδευτικών, που ζητούν άμεσα προσλήψεις και μόνιμους διορισμούς.
Οι αναπληρωτές εκπκοί, έθεσαν στον κ.Φίλη όλα τα ερωτήματα ,σχετικά με τις προσλήψεις αναπληρωτών και τους μόνιμους διορισμούς.Ο υπουργός παιδείας, απαντώντας είπε:
1.Τα σχολεία θα λειτουργήσουν φέτος με κενά γιατί δεν μπορούν να καλυφθούν όλα..
2.Για τους μόνιμους διορισμούς είπε πως δεν πήγε στην ομοσπονδία να εξαγγείλει μόνιμους διορισμούς,αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να δεσμευθεί για αριθμό,αλλά όταν γίνουν προσλήψεις στο δημόσιο από τους πρώτους τομείς θα είναι η εκπαίδευση.
Το θέμα των μόνιμων διορισμών θα αποτελέσει αντικείμενο διαλόγου με τις ομοσπονδίες.
3.Απαντώντας σε ερώτημα είπε ότι δεν θα υπάρξει καμία αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών...
   

http://www.alfavita.gr/

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget