Προσοχή, προσοχή! Το νερό βράζει

Τόσο η σημερινή κυβέρνηση όσο και οι προηγούμενες πρέπει να ευγνωμονούν τον ελληνικό λαό γιατί στη συντριπτική πλειονότητά του έχει δείξει τεράστια υπομονή και αντοχή. Σε καμία άλλη περίοδο της πολιτικής Ιστορίας, με τόσες αποφάσεις να του ανατρέπουν εν μια νυκτί τη ζωή του, δεν είχε δείξει τόση καρτερικότητα και τόση ωριμότητα.
Επειδή όμως για όλα υπάρχει μια κόκκινη γραμμή, όχι από αυτές που βάζουν τα κόμματα, αλλά από αυτές που θέτει η κοινωνία, ας φροντίσει ο Αλέξης Τσίπρας να κάνει το λάθος και να την παραβιάσει.
 Αναφερόμαστε (φυσικά) στο θέμα των «κόκκινων» δανείων και των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Συνιστούμε στον πρωθυπουργό να μη σηκώσει το καπάκι (μιας κατσαρόλας που κοχλάζει), γιατί τότε μπορεί να δούμε στη χώρα μας φαινόμενα που σε μικρογραφία είδαμε να συμβαίνουν στην Ισπανία.
 Λέμε σε μικρογραφία, γιατί όσοι είναι παλιοί θυμούνται ακόμη και τώρα τι γινόταν όταν κάποτε η Πολιτεία επιχειρούσε να γκρεμίσει το αυθαίρετο ενός μεροκαμιατάρη, την ώρα που έκλεινε σκανδαλωδώς τα μάτια σε αυθαίρετες βίλες.
 Το λέμε εγκαίρως για να γίνει σαφές και να το καταστήσει σαφές και ο κ. Τσίπρας στους δανειστές, οι οποίοι θεωρούν ότι πρέπει να γκρεμίσουν και το τελευταίο οχυρό του Ελληνα, που είναι το σπίτι του. Θα βρεθούν προ εκπλήξεων άπαντες και οφείλουμε να κρούσουμε (μέσα σε ένα κλίμα ζόφου) τον κώδωνα του κινδύνου. Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να υπερασπιστεί τους κατ' επάγγελμα μπαταχτσήδες, που, ενώ διαθέτουν χρήματα, εκμεταλλεύονται τον νόμο για να μην πληρώνουν.
 Μιλάμε για τη συντριπτική πλειονότητα των πολιτών, που βρέθηκαν στο έλεος των τραπεζών είτε γιατί φτωχοποιήθηκαν με τα άγρια μέτρα είτε γιατί έμειναν άνεργοι και δεν μπορούν (όχι δεν θέλουν) να πληρώσουν τη δόση των δανείων τους.
 Για αυτό ας μην πειράξουν τον νόμο Κατσέλη επί τα χείρω. Και κυρίως ας μην ετοιμάζονται να πουλήσουν οι τράπεζες τα δάνεια των πολιτών στα funds που έχουν στήσει καρτέρι για να αρπάξουν τα σπίτια μήνες τώρα. Στο κάτω κάτω, τις τράπεζες και την ανακεφαλαιοποίησή τους τα έχουν πληρώσει όλοι οι Ελληνες. Και μάλιστα πάρα πολύ ακριβά...


Dimokratianews

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget