εργατικό κέντρο Θήβας - δυσβάσταχτα βάρη περιέχει το 3ο Μνημόνιο

Για ακόμα μια φορά τα δυσβάσταχτα βάρη που περιέχει το 3ο Μνημόνιο, κατανέμονται άνισα σε βάρος των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των αγροτών, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους μεγαλοεπιχειρηματίες και τις πολυεθνικές, χαρίζοντάς τους φόρους, θαλασσοδάνεια και προσφέροντας προκλητικές οικονομικές διευκολύνσεις.

 Για ακόμη μια φορά οι «μεγάλοι» θα σωθούν, ενώ οι  «μικροί» θα υποστούν οικονομική ασφυξία και τα ποσοστά της φτώχειας θα ανέβουν με γεωμετρική πρόοδο, βάσει του Πολυνομοσχεδίου που περιέχει:
 Νέα φορολογικά μέτρα, ενώ διατηρείται και ο ΕΝΦΙΑ.
Καταργεί ευνοϊκές ρυθμίσεις του Νόμου 4336/2015 (νόμος για ΚΕΠΑ & ΑΜΕΑ), καταργεί την επαναχορήγηση σύνταξης σε ανασφάλιστους υπερήλικες ομογενείς, αναστολή ρήτρας μηδενικού ελλείμματος κλπ.
Προβλέπει αλλαγές στο συνταξιοδοτικό, με μείωση των επικουρικών συντάξεων, οδηγώντας έτσι σε άμεση κατάρρευση των επικουρικών ταμείων.
Καταργεί τις διατάξεις των Βαρέων  και Ανθυγιεινών επαγγελμάτων όπου ισχύουν έως και σήμερα.
Προωθούνται ιδιωτικοποιήσεις,  απαλλάσσει  τους επενδυτές – αγοραστές από τα χρέη.
  Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια απέναντι στα εγκληματικά μέτρα που εφαρμόζονται ή θα εφαρμοστούν στο μέλλον, δεν δημιουργούν τίποτα άλλο παρά μόνο κοινωνικά ερείπια.
Το ΕΚ Θήβας καλεί όλες και όλους τους εργαζόμενους της  περιοχής να συμμετάσχουν μαζικά στα Συλλαλητήρια των Σωματείων της δύναμής του που θα πραγματοποιηθούν στην πλατεία της Θήβας στις 22-10-2015και ώρα 07:00 μ.μ., αλλά και στην 24ωρη Γενική Απεργία που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ στις 12/11/2015 με πιθανότητα ανακαθορισμού της ημερομηνίας και με βάσει τις τρέχουσες εξελίξεις.
 Επίσης θα υπάρξει νέα ανακοίνωση για την 24ωρη Γενική Απεργία για τις 12-11-2015.

ΟΛΟΙ  ΜΑΖΙ  ΕΝΩΜΕΝΟΙ  ΜΠΟΡΟΥΜΕ  ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ
ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΩΝ ΜΕΤΡΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΞΟΝΤΩΝΟΥΝ


Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget