Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΞΕΚΙΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΒΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΟΙΩΤΙΑ

ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΟΡΧΟΜΕΝΟΥ‏ - για κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ – βόλεϊ και την καταστροφική πυρκαγιά

Σε συνέχεια της πολύμηνης προσπάθειας του Δήμου Ορχομενού να επανατοποθετήσει το κλειστό γυμναστήριο μπάσκετ - βόλεϊ στον αθλητικό πυρήνα της πόλης, ανακοινώνεται ότι χρηματοδοτείται η ανακατασκευή του με το ποσό των 406.000 ευρώ από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, του Υπουργείου Παιδείας και Αθλητισμού.

 Πρόκειται για την χρηματοδότησης της συνολικής πρότασης του Δήμου Ορχομενού για εργασίες που αφορούν το σύνολο της ανάπλασης του χώρου, μια πρόταση που έχει κατατεθεί από την άνοιξη στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.
 Αρχικά, ο Δήμος Ορχομενού θα απορροφήσει το 2015 το ποσό των 100.000 και το υπόλοιπο ποσό των 306.000 ευρώ το 2016.
 «Είναι πολύ σημαντικό που μέσα σ` αυτές τις εποχές καταφέρνουμε να πετύχουμε την ανακατασκευή του κλειστού γυμναστηρίου – μπάσκετ στη πόλη του Ορχομενού, που για χρόνια παραμένει σε πολύ άσχημη κατάσταση. Με την ανάληψη τον καθηκόντων μας, το θέσαμε σε προτεραιότητα, δημιουργήσαμε από την αρχή μια νέα μελέτη και καταθέσαμε στις αρχές του χρόνου μια ολοκληρωμένη πρόταση, το αποτέλεσμα της οποίας είναι να λάβουμε ήδη έγκριση για το πρώτο μέρος της ανακατασκευής του. Η μελέτη που κατατέθηκε από τον Δήμο στη Γ.Γ.Α. έχει αξιολογηθεί και εγκριθεί με προϋπολογισμό 406.000 ευρώ. Το ποσό των 100.000 ευρώ εγκρίθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του 2015 για να αρχίσει το έργο άμεσα, και το υπόλοιπο θα ενταχθεί στο 2016 ώστε να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί. Γι` αυτό θέλω να ευχαριστήσω τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Ιούλιο Συναδινό για τη συνεργασία μας» δήλωσε σχετικά ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.
 Η ανακατασκευή του κλειστού αναμένεται να ξεκινήσει πολύ σύντομα,
 για να παραδοθεί εξίσου σύντομα και πάλι στη νεολαία της πόλης μας.
 Δίπλα στους κτηνοτρόφους πρωτίστως αλλά και στο σύνολο των κατοίκων του Διονύσου που επλήγησαν από την καταστροφική πυρκαγιά της 6ης Σεπτεμβρίου στέκεται έμπρακτα ο Δήμος Ορχομενού.
 Με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και ύστερα από την πρόταση του Δημάρχου κ. Λουκά Υπερήφανου καθώς και του Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστα Ξηρογιάννη, αποφασίστηκαν τα εξής:
 * Να δοθεί άμεση οικονομική βοήθεια – ζωοτροφές στους πληγέντες κτηνοτρόφους
 * Να χαριστούν τυχόν οφειλές τους προς τον Δήμο
 * Και να απαλλαγούν από τα τέλη ύδρευσης για τα επόμενα δύο χρόνια.
 «Τα μέτρα αυτά είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για να ενισχύσουμε τους συμπολίτες μας κτηνοτρόφους, όπως αναγνώστηκαν τα ονόματά τους στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, κτηνοτρόφοι που υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές και στο ζωϊκό κεφάλαιο αλλά και στα ποιμνιοστάσιά τους. Είναι πολύ θετικό ότι έχουμε τύχει ανταπόκρισης και από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ και από την Περιφέρεια και θέλω να πιστεύω ότι θα προχωρήσουν άμεσα και οι αποζημιώσεις τους» δήλωσε ο Δήμαρχος Ορχομενού και Πρόεδρος της ΠΕΔ Στερεάς Ελλάδας κ. Λουκάς Υπερήφανος.
 Αξίζει να σημειωθεί πως ο Δήμος Ορχομενού εκφράζει ευχαριστίες για την συμβολή τους στην κατάσβεση της πυρκαγιάς, προς την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία της Π.Ε. Βοιωτίας.
 Ακόμη, επικουρούμενοι από την Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, με επικεφαλής τους Αντιδημάρχους κκ. Γιάννη Νταβαλούμη και Άγγελο Μαράντο , όπως και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Ακραιφνίου κ. Αλέκο Βασιλείου, με την συνδρομή μηχανημάτων και δύο πυροσβεστικών αποφεύχθηκαν ακόμη χειρότερες καταστροφές, ενώ καθοριστική ήταν και η συνδρομή του Δήμου Λεβαδεών και προσωπικά του Αντιδημάρχου κ. Γιώργου Κωτσαδάμ.
 Αξίζει να σημειωθεί πως τις επόμενες ημέρες, ο Δήμος Ορχομενού συνέδραμε τους πληγέντες κτηνοτρόφους και με τα συνεργεία του, προκειμένου να καθαριστούν τα ποιμνιοστάσια τους.
Ετικέτες
Αντιδράσεις:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

[disqus][facebook][blogger]

θηβα real news

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget