Συνάντηση με την Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ είχε ο Αρχιεπίσκοπος

Τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο επισκέφθηκε χθες η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματα.Η κ. Γεννηματά αναφέρθηκε στον πολύπλευρο ρόλο της Εκκλησίας και στο πώς θα αναπτυχθεί περισσότερο μετά τις εκλογές.
«Η Εκκλησία σε αυτά τα δύσκολα χρόνια στάθηκε στο πλευρό του ελληνικού λαού» τόνισε η κ. Γεννηματά και ευχαρίστησε «τον Αρχιεπίσκοπο, αλλά και τους χιλιάδες ιερείς που», όπως είπε, «δε σήκωσαν μόνο το δικό τους σταυρό, αλλά και εκείνων που προσέφυγαν στην Εκκλησία για να βρουν παρηγοριά και υλική στήριξη. Συζητήσαμε, επίσης, την μεγάλη ανάγκη που υπάρχει να δημιουργηθεί μία σταθερή κυβέρνηση την επόμενη μέρα των εκλογών και με ειλικρινή διάλογο να μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις, να αντιμετωπίσουμε την γραφειοκρατία και να συνεργαστούμε το κράτος, τα κόμματα, αλλά και η αυτοδιοίκηση, με την Εκκλησία, για να μπορέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο να αξιοποιήσουμε τις δυνατότητες που έχει η Εκκλησία και να στηρίξουμε ακόμη περισσότερο το φιλανθρωπικό της έργο και με αυτόν τον τρόπο όλους αυτούς που αδικήθηκαν από την κρίση και βιώνουν τον αποκλεισμό. Η Εκκλησία δεν είναι μη κυβερνητική οργάνωση, ούτε εταιρία real estate όπως κάποιοι θέλουν να την αντιμετωπίζουν» επεσήμανε η Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και δήλωσε για ακόμη μία φορά τη στήριξή της στο φιλανθρωπικό έργο της Εκκλησίας.
 Ο Αρχιεπίσκοπος ανέφερε πως είχε μία εκ βάθους συζήτηση σε πολλά θέματα με την κ. Γεννηματά και τόνισε πως «ο λαός έχει ταλαιπωρηθεί και θέλει κάποια σταθερότητα, ώστε να μπορεί να κάνει όνειρα, να μπορεί να προχωρήσει. Είναι μία ευκαιρία αυτού του είδους οι συναντήσεις, γιατί αναπτύσσονται και θέματα γύρω από τα οποία έχουμε άγνοια. Πολλά από αυτά είναι τα εκκλησιαστικά, διότι ο καθένας δίνει τις δικές του ερμηνείες. Λείπει μια σωστή ενασχόληση, γι’ αυτό τόνισα παλαιότερα και επισημαίνω και σήμερα ότι έχουμε ανάγκη να βλέπουμε τα επιμέρους θέματα όχι μόνο από την πλευρά της Εκκλησίας αλλά και της Πολιτείας, των Δήμων, του κόσμου. Στο παρελθόν ήταν μονόπλευρες οι απόψεις, είτε από πλευράς μας, είτε από την πολιτεία. Σήμερα, όμως, υπάρχει ανάγκη να συνεργαστούμε, για να φύγουν οι διάφορες φανταστικές απόψεις που έχουν κάποιοι σε μερικά θέματα εκκλησιαστικά».
 Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το δράμα των προσφύγων ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «είναι ντροπή για την εποχή μας. Έχουμε όλοι ευθύνη και δεν πρέπει να χύνουν κροκοδείλια δάκρυα οι φίλοι μας οι Ευρωπαίοι, διότι αυτοί φταίνε πρώτα από όλα. Οι πρόσφυγες δεν ξεκίνησαν να φύγουν από τις χώρες τους χωρίς να υπάρχει λόγος. Πρώτα βομβαρδίστηκαν και έπειτα έφυγαν. Επομένως, να δούμε τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση και να λάβουμε τις σωστές αποφάσεις. Να βοηθήσουμε όλοι με το ποσοστό ευθύνης και δυνατότητας που έχουμε».

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget