Όλα για την «καρέκλα»

Η κυβέρνηση ψάχνει την εμπιστοσύνη των βουλευτών αλλά έχει χάσει κάτι σημαντικότερο, την εμπιστοσύνη των πολιτών. Η κατάσταση στο Μέγαρο Μαξίμου χαρακτηρίζεται από την απόλυτη σύγχυση.Ο πρωθυπουργός γνωρίζει πολύ καλά ότι η κυβέρνησή του από τον περασμένο Ιούλιο έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Κατά ένα περίεργο κοινοβουλευτικά τρόπο ο πήχυς από τους 151 βουλευτές είχε πέσει στους 120, από τους γνωστούς άγνωστους κύκλους του Μαξίμου.
Με το νομοσχέδιο για την κύρωση του τρίτου Μνημονίου έπεσε και το οχυρό των 120 βουλευτών καθώς μόλις 117 εκπρόσωποι της συμπολίτευσης ψήφισαν θετικά.
 Τώρα το νέο τερτίπι που έχουν σκεφτεί στο Μαξίμου είναι μακιαβελικής έμπνευσης. Θέλουν να οργανώσουν τα θερινά τμήματα της Βουλής μέχρι τα μέσα Οκτωβρίου με τμήματα αποτελούμενα αποκλειστικά με «φιλικούς» προς την κυβέρνηση βουλευτές του Σύριζα ώστε να περάσουν όλα τα προαπαιτούμενα χωρίς άλλες κοινοβουλευτικές απώλειες. Το σχέδιο μαρτυρά και την απόγνωση του Τσίπρα. Ο πρωθυπουργός έχει χάσει το κόμμα του και δεν θέλει να χάσει την καρέκλα του. Ομως οι συνθήκες είναι πιο σύνθετες από τα απλοϊκά σχέδια του Μαξίμου. Κάθε μέρα που περνά αποκαλύπτεται ότι ο Σύριζα είχε ως μοναδικό στόχο την κατάληψη της εξουσίας λέγοντας ψέματα στους πολίτες και εφαρμόζοντας πολιτικές που είχε καταγγείλει, όπως συνέβη με την επικύρωση της πώλησης των 14 αεροδρομίων σε γερμανικό όμιλο.
 Εάν τελικώς ο κ. Τσίπρας δεν προχωρήσει σε αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης αλλά παρατείνει το βίο της κυβέρνησής του μέσω των θερινών τμημάτων, δεν θα λύσει το βασικό πολιτικό πρόβλημα που είναι ότι η κυβέρνησή του εφαρμόζει πολιτικές αντίθετες με το πρόγραμμά της.
 Ο πρωθυπουργός εξαντλεί κάθε περιθώριο για την παραμονή του στην εξουσία, όμως τα δεδομένα έχουν πια αλλάξει από τον Ιανουάριο του 2015 ή ακόμη και από το δημοψήφισμα του Ιουλίου. Ο Σύριζα αντιμετωπίζεται ως ένα μνημονιακό κόμμα που δεν πιστεύει στο Μνημόνιο και αυτό οι πολίτες θα το λάβουν υπόψη τους όποτε και εάν στηθούν κάλπες.


e-typos

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget