ΔΗΛΩΣΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΜΕΛΩΝ ΣΥΡΙΖΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Μετά τις εκλογές του Γενάρη και το σχηματισμό κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ μια ολιγομελής ηγετική ομάδα υποκατέστησε το κόμμα, έθεσε στο περιθώριο τα όργανα και τις οργανώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ, κατέλυσε την εσωκομματική δημοκρατία και οδήγησε με δικές της επιλογές και δικές της αποφάσεις στην μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ .

 Τα όργανα του κόμματος και τα μέλη αγνοήθηκαν προκλητικά στην επιλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, στην επιλογή του Δημοψηφίσματος, στην ακύρωση του συντριπτικού ΟΧΙ, στην υποταγή στους εκβιασμούς και στη συμφωνία της 13ης Ιουλίου, στην ψήφιση του 3ου μνημονίου, στην επιλογή παραίτησης της κυβέρνησης και την προσφυγή σε εκλογές. Κανένας διάλογος , καμιά συλλογική απόφαση! Ακόμα και η μοναδική συλλογική απόφαση της Κ.Ε για σύγκληση έκτακτου συνεδρίου το Σεπτέμβριο, ανατράπηκε με την προκήρυξη εκλογών και μάλιστα με λίστα υποψηφίων επιλεγμένων όχι από τις τοπικές οργανώσεις αλλά από την κομματική ολιγαρχία. Μετέτρεψαν τον ΣΥΡΙΖΑ από κόμμα της ριζοσπαστικής Αριστεράς, από κόμμα που θα έφερνε κοινωνική δικαιοσύνη και θα έδινε όραμα στην κοινωνία σε ένα αρχηγοκεντρικό, χωρίς δημοκρατικές λειτουργίες κόμμα που υπηρετεί τη λιτότητα, τα μνημόνια των σκληρών αντιλαϊκών μέτρων, τον νεοφιλελευθερισμό.
 Το επιχείρημα ότι η κυβέρνηση θα εφαρμόσει αντισταθμιστικά μέτρα είναι ανυπόστατο, αφού κανένα νομοσχέδιο δεν θα περνάει από τη Βουλή χωρίς την έγκριση των δανειστών, και οι ήδη εγκατεστημένοι στα υπουργεία εκπρόσωποι των «θεσμών» θα ελέγχουν όλα τα υπουργεία. Η λαϊκή κυριαρχία εκχωρείται πλήρως, ενώ η κυβέρνηση και το κοινοβούλιο χάνουν το ρόλο τους και μετατρέπονται σε απλούς επικυρωτές των Ευρωπαίων αφεντικών τους.
 Η δυναμική που διαμορφώθηκε με το δημοψήφισμα, η συμμετοχή της νεολαίας σε αυτό, καθώς και τα πανευρωπαϊκά κινήματα αλληλεγγύης και στήριξης του ΟΧΙ έχουν αφήσει μια τεράστια παρακαταθήκη για το λαό μας. Το ΟΧΙ της 5ης Ιουλίου, το ΟΧΙ με τα ξεκάθαρα ταξικά χαρακτηριστικά, το είπαμε , το εννοούσαμε και οφείλουμε να το κρατήσουμε ψηλά .
 Τα προαπαιτούμενα των «θεσμών» και το Μνημόνιο που έφερε η κυβέρνηση με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιδιαμετρικά αντίθετα προς:
 1) Το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, όπου ο λαός με τόλμη και ψυχραιμία δήλωσε ένα βροντερό ΟΧΙ στα Μνημόνια-ΟΧΙ στην υποταγή.
 2) Τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού μετά την εκλογική νίκη του κόμματός μας στις εκλογές της 25ης Γενάρη.
 3) Το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, το οποίο προεκλογικά είχε γίνει σημαία μας.
 4) Τις συνεδριακές μας θέσεις.
 5) Το καταστατικό του ΣΥΡΙΖΑ.
 6) τις πολιτικές μας θέσεις
 7) τις ιδεολογικές μας καταβολές
 Όλοι εμείς που συνυπογράφουμε αυτό το κείμενο και έχουμε αγωνιστεί για μια κοινωνία δικαιοσύνης, ισότητας, με σοσιαλιστικό ορίζοντα δηλώνουμε ότι μένουμε πιστοί στις αξίες και τις αρχές μας και αρνούμαστε να συμμετέχουμε στον νεομνημονιακό ΣΥΡΙΖΑ.
 Με την παρούσα δήλωση ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ από τα όργανα και το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ.
 Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες σε όλους τους αγώνες της κοινωνίας μας για την προάσπιση των λαϊκών συμφερόντων και στις διεργασίες και πρωτοβουλίες του λάου μας για την οικοδόμηση των αναγκαίων όρων διεξόδου για τη χώρα και την κοινωνία.
 Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντισταθούν στη βαρβαρότητα της σκληρής λιτότητας και να συσπειρωθούν σε ένα ευρύ, δημοκρατικό, λαϊκό, πατριωτικό, ριζοσπαστικό και αντιμνημονιακό μέτωπο.
 Λαμία, 26-8-2015
 Ανάγνου Παναγιώτα, συντονίστρια νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας
 Αντωνίου Κατερίνα, δημοτική σύμβουλος, μέλος Οργάνωσης Μελών Λαμίας
 Αντωνίου Μαρία, επικεφαλής δημοτικής παράταξης, μέλος Ο. Μ. Λαμίας
 Βεργιόγλου Νώντας, αναπληρωματικό μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Λαμίας
 Ζούμπος Ορέστης, μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Λαμίας
 Καραμέρης Γιάννης, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας
 Κολιοφούτη Χριστίνα, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας, μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Δήμου Λοκρών
 Μαργαριτογιάννης Σωτήρης, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας
 Ντούσικος Κώστας, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας
 Ξεφλούδα Έλενα, μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας
 Τσιρώνης Μίλτος, μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Λαμίας
 Τσιαρτσιανίδης Αχιλλέας, μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Λαμίας
 Φυσέκη Ζωή, αναπληρωματικό μέλος συντονιστικού Ο.Μ. Λαμίας

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget