ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΒΟΥΡΔΑΝΟΥ

Η χώρα μας οδεύει στις κάλπες και το αποτέλεσμα ενδέχεται να καθορίσει τη πορεία της, το μέλλον της και την Ευρωπαϊκή προοπτική μας. Με κομμένη την ανάσα παρακολουθούμε τα τεκταινόμενα των τελευταίων ημερών . Τράπεζες κλειστές, Πολίτες και περήφανα γηρατειά στην ταλαιπωρία και στις ουρές.
 Είναι γεγονός ότι η χώρα μας, οι πολίτες, βιώνουν πρωτόγνωρες στιγμές των τελευταίων δεκαετιών και ίσως της νεότερης ιστορίας.
 Η Ελληνική οικονομία, η επιχειρηματική κοινότητα καταρρέει καθημερινά λόγω έλλειψης ρευστότητας με κλειστές τράπεζες.
 Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το κυρίαρχο παραγωγικό τμήμα της κοινωνίας που δημιουργεί εθνικό εισόδημα, απασχόληση και στηρίζει το ΑΕΠ της χώρας μας, είναι σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας και τα λουκέτα θα αυξάνουν καθημερινά με γεωμετρική πρόοδο.
 Ενώ σήμερα πλήττεται συνεχώς ο τουρισμός που αποτελεί το κύριο εθνικό προϊόν της χώρας, την ίδια ώρα καλούμαστε να ψηφίσουμε σε ένα δημοψήφισμα με ασαφή ερωτήματα και κυρίως με το άγνωστο ξημέρωμα της επόμενης μέρας.
 Σε τέτοιες δύσκολες ώρες οι εκπρόσωποι φορέων και θεσμών θα πρέπει να πάρουν σαφή θέση και όχι ευχές για το μέλλον της χώρας των πολιτών και της οικονομίας.
 * Σίγουρα η Ευρώπη, η Ε.Ε. σήμερα δεν είναι αυτή που οραματίστηκαν οι ιδρυτές της.
 * Σίγουρα στην πορεία άλλαξαν οι πολιτικοί και οι πολιτικές της .
 * Σίγουρα οι πολιτικές της σήμερα, δε θυμίζουν Ευρώπη των λαών.
 * Σίγουρα η Ευρώπη σήμερα, δεν είναι Ευρώπη των ίσων εταίρων.
 * Σίγουρo όμως είναι κάνοντας την αυτοκριτική τους οι πολιτικοί της χώρας μας με τις πολιτικές των τελευταίων δεκαετιών, έχουν τις ευθύνες τους, αλλά και όλοι μας δεν είμαστε άμοιροι ευθυνών.
 * Σίγουρο όμως είναι ότι η πορεία της Ελλάδας μέσα από την Ευρώπη άλλαξε τον πολίτη, τον επιχειρηματία, τον αγρότη, τη χώρα με τα Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα, τα Kοινοτικά Πλαίσια Στήριξης και την Κοινή Αγροτική Πολιτική.
 * Το νέο Σ.Ε.Σ. 2015-2020 και η νέα ΚΑΠ που είναι στο ξεκίνημα, είναι η ελπίδα για τις νέες και τους νέους, για νέες επιχειρήσεις, για νέες καινοτόμους και εξωστρεφείς δράσεις, για δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, για μείωση της ανεργίας.
 Αυτό που μένει σήμερα λοιπόν είναι ότι μέσα από την Ευρώπη και το Ευρώ θα πρέπει να ξαναβρούμε την αναπτυξιακή μας πορεία, να επανεκινήσουμε την οικονομία μέσα από τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα, τους δύο πυλώνες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και του Έλληνα πολίτη.
 Στα ψευτοδιλήμματα λοιπόν σήμερα απαντάμε ότι, πρέπει να παλέψουμε για να αλλάξουμε την Ευρώπη, μέσα στην Ευρώπη και μέσα στο Ευρώ.

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget