Ξεκίνησε η προανάκριση για τις καταγγελίες που αφορούν στο αποχετευτικό έργο στην Αλίαρτο

Για το έργο του αποχετευτικού στην Αλίαρτο κλήθηκαν και κατέθεσαν ο επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Φίλιππος Σαγάνας, Δημοτικοί Σύμβουλοι της «Λαϊκής συσπείρωσης» καθώς και εργαζόμενοι στο συγκεκριμένο έργο.

 Πιό συγκεκριμένα ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αλιάρτου – Θεσπιαίων και της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Φ. Σαγάνας υποστηρίζει οτι ο δήμος έχει εγκρίνει δαπάνες αρκετών χιλιάδων ευρώ για το συγκεκριμένο έργο για παρεμβάσεις που δεν έγιναν με την μέθοδο με την οποία έχουν χρεωθεί γεγονός που αυξάνει σημαντικά το κόστος της σχετικής εργασίας αφού η εκσκαφή των ορυγμάτων που περνάνε οι σωλήνες της αποχέτευσης αντί για 10 ευρώ ανά κυβικό χρεώνεται με 32 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ενώ το ύψος της διαφοράς σύμφωνα με υπολογισμούς της αντιπολίτευσης ανέρχεται συνολικά σε περίπου 600.000 ευρώ.
 Μάλιστα όπως έχει κάνει γνωστό ο Φ. Σαγάνας ένα τμήμα του έργου το έχει κάνει μέλος της οικογένειας του, έτσι ο ίδιος έχει άμεση γνώση και διαβεβαιώνει οτι ουδέποτε χρησιμοποίησε την μέθοδο και τα εργαλεία που υποστηρίζει ο δήμος Αλιάρτου.
 Μη έχοντας λάβει επαρκείς απαντήσει από την δημοτική αρχή ο κ. Σαγάνας προσέφυγε εκτός από τη Δικαιοσύνη στο Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και το Σώμα Επιθεώρησης Δημοσίων Έργων.
 «Κληθήκαμε από την κυρία Πταισματοδίκη να καταθέσουμε για το έργο του Δικτύου Ακαθάρτων Αλιάρτου. Κατέθεσα οτι γνώριζα και ενημέρωσα λεπτομερώς για οτι ακριβώς έχει συμβεί. Η διαδικασία ξεκίνησε και ελπίζω οτι μέσα από αυτή θα αναδειχθούν οι υπεύθυνοι αν φυσικά υπάρχουν και αν υπάρχει παράβαση να οδηγηθούν στον ακροατήριο».
 Ο κ. Σαγάνας υποστήριξε πως «τελικά για τον συγκεκριμένο τρόπο εργασίας  που λέει η δημοτική αρχή πληρώθηκαν περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ και βέβαια μετά την καταγγελία που κάναμε  απέσυραν τις άλλες ποσότητες που έφταναν το συνολικό ποσό που είχαν προϋπολογίσει στο 1,3 εκ. ευρώ. Ωστόσο η δημοτική αρχή επιμένει οτι το επίμαχο έργο έγινε με μεταλλικά πετάσματα και το ποσό του 1 εκ. είναι περασμένο στο δεύτερο ΑΠΕ που σημαίνει οτι πληρώθηκε».
 Καταλήγοντας ο Φίλλιπος Σαγάνας για ακόμα μια φορά ζήτησε να γίνουν τομές σε διάφορα σημεία του έργου προκειμένου να αποδειχθεί τι έχει γίνει αλλά και ποιά η ποιότητα, αν για παράδειγμα έχει πέσει άμμος όπως προβλέπεται (αν και ήδη σε συνεδρίαση του Δ.Σ. οι αρμόδιοι αποδέχθηκαν οτι δεν έχει πέσει σε όλα τα σημεία) καθώς και μια σειρά άλλων ζητημάτων που έχουν προκύψει.
 Να σημειωθεί τέλος σε οτι αφορά το θέμα πως ο δήμαρχος Γιώργος Ντασιώτης από την πλευρά του έχει προσφύγει δικαστικά κατηγορώντας τον κ. Σαγάνα για συκοφαντία.


ΠΗΓΗ Viotianet.gr

Δημοσίευση σχολίου

[disqus][blogger]

MKRdezign

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.
Javascript DisablePlease Enable Javascript To See All Widget